Druhá, desetidílná série oceňovaného seriálu Sex O’Clock míří na Voyo. Nové epizody cyklu budou diváci moci sledovat od pátku 1. listopadu, každý týden bude na Voyo ke zhlédnutí premiérový díl. Tvůrčí tým zůstal beze změn. Kreativní producentkou Voyo je opět Marta Fenclová, režisérkou, scenáristkou a producentkou Cinebonbon Karolina Zalabáková, režisérem Jan Bártek a scenáristou Matěj Randár.

„První série byla pubertálnější, druhá lehce dospěla, je propracovanější, je v ní více linek, postav, zápletek i sexu. To základní samozřejmě zůstává. Témata, která v jiných seriálech neuvidíte. Ve druhé sérii to je například závislost na pornu, partner ve věku rodičů, konsensuální sex s autoritou, mobil a soukromí a další věci,“ říká kreativní producentka Voyo Marta Fenclová. Režisérka, scenáristka a producentka Cinebonbon Karolina Zalabáková ji doplňuje: „Pro náš tým není ale žádná hrana dost ostrá. Dotýkáme se bez ostychu vážných témat, bolestných společenských problémů. Přesto zůstáváme v komedii. To jsou jen některá z témat, kterými si naše postavy budou muset ve druhé sérii projít.“

Druhá série startuje jen krátce po závěru té první. (Sára Korbelová) sice bude mít miminko, ale to neznamená, že začne být konečně dospělá. Judita (Petra Bučková) zkusí začít znova, vyoutovaný Michal (Jan Révai) se ocitne ze dne na den bez práce a babička Greta (Jana Švandová) nezklame a vytasí se s tajným plánem. K tomu jeden milostný trojúhelník, jedna nová sexy chemikářka a jedna děravá střecha. A samozřejmě Adamova cesta za ztrátou panictví, která se mění v poznání, že mít holku neznamená automaticky šťastný konec, ale je to začátek nové mise, jak si ji udržet. A protože neštěstí nechodí po horách, ale po Anenských, k problémům rozehraným v první sérii přibudou geometrickou řadou další. Novými tvářemi v obsazení jsou Zdeněk Maryška, Jana Kovalčíková, Jiří Havelka nebo Jaroslav Plesl.

„Diváci se můžou těšit na velkou dávku humoru, ale i niterné bolesti z chodu netradiční rodiny, která se musí prát s osudem a překážkami, které do toho přicházejí, a ne vždy je to úsměvné,” říká o druhé řadě Jan Révai. „V první sérii jsme naťukli mého otce, že to možná není můj otec. V té druhé to, s hodně nečekaným koncem rozčísneme. A navíc, Jana Švandová, která hraje mou mámu, tedy Gretu, se naprosto zblázní. Nejen, že prudí víc, ale jde přímo do stařecké puberty, která je horší než puberta skutečná. Hulí trávu, spustí se, nechodí domů. Takže mám najednou na krku tři puberťáky plus svého manžela, který je vyhozen z práce a vydržován svým momentálním milencem,“ doplňuje jej Petra Bučková.

„Setkám se s člověkem, který kdysi zasahoval do mého života a víc ze mě nedostanete,” říká představitelka Grety Jana Švandová o svém objevu v podání Zdeňka Maryšky. Ten je konkrétnější: „Do druhé řady jsem byl vtlačen dávnou láskou, Gretou. Uvidíme, co z toho vzejde. S Janou Švandovou se mi hrálo perfektně, protože se známe od prvního ročníku Janáčkovy Akademie. Jana možná od té doby mluví pomaleji, ale jinak vypadá pořád stejně. Ostatně my jsme s Janou byli o dvě až tři generace starší než celý štáb, ale všichni ti lidi byli naprosto perfektní,” říká Zdeněk Maryška.

„Ema je teď ve druhém trimestru těhotenství a myslím si, že ji dokonale shrnuje její hláška: ‚to je hrozný, buď brečím anebo jsem nadržená,‘ protože opravdu buď brečí anebo je nadržená. Najde si lásku a cítí se mnohem víc sebevědomě a celkově líp. Taky se rozhodne, že by si měla vydělat nějaký prachy na dítě, a tak rozjede vlastní byznys a bude prodávat fotky nohou na internetu. Padnou si do oka s kamarádem přítele jejího táty, kterého hraje Jirka Havelka. Je tam velký věkový rozdíl,” říká Sára Korbelová o vývoji Emy, zatímco její seriálový bratr Maxmilián Kocek shrnuje: „Druhá řada, dvakrát tolik problémů a sexuality. Není to ale žádný film pro dospělé, je to s citem natočené. Krásné záběry, vánoční atmosféra a vše s nimi spojené, depka, šťastné a veselé. Moje postava si tam zažije sodu.”

Seriál se natáčel ve Zlínském a Jihomoravském kraji a byl finančně podpořen jak Jihomoravským filmovým fondem, tak Zlínským Krajem.

V posledních týdnech už bodoval na tuzemských festivalech, a to když si z 56. ročníku Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově odvezl hned dvě ocenění, a to čestné uznání festivalové poroty a cenu dětského diváka v kategorii seriálová tvorba. Seriál vznikl v souladu se zásadami udržitelného natáčení, udržitelné produkce a principy formulovanými v Memorandu pro udržitelný audiovizuální průmysl signovaným klíčovými hráči české audiovize: APA, ARAS, ČT, FAMU, FTV Prima a TV Nova.