Nový motorický park v Kaiserwinklu přináší pohyb, zábavu a sport Nově vybudovaný Motorikpark® v Kössenu/ Mooslenzu zahrnuje celkem 22 stanovišť. Slavnostní otevření proběhlo v červnu 2024.

Trasa dlouhá více než 1,5 kilometru, která nabízí nejednu výzvu a spoustu zábavy. Za vybudováním jednotlivých zastávek parku stojí sportovní i tréninkově vědecké úvahy. Podrobný koncept předem vypracoval tým odborníků pod vedením Rolanda Werthnera a společnosti Spielwelten Agropac.

Stanoviště nabízejí širokou škálu tréninkových cvičení a překvapení. Například vodní lyžařská stěna umožňuje jízdu na vodních lyžích uprostřed lesa, aniž by tu byla jakákoli voda. Hravou formou si procvičíte svalstvo ve středu těla, ramen a paží a potrénujete koordinaci. Na konci trasy na návštěvníky čeká tzv. Horký drát, vyžadující přesnost. Ocení jej především ti, kteří rádi soutěží. „Okruh je určen pro začátečníky i sportovní profesionály a je sportovním obohacením pro místní obyvatele i hosty. Zábavu i bolavé svaly tady máte zaručené,“ říká Gerd Erharter, předseda Turistického svazu Kaiserwinkl. Motorikpark® Kössen je společným projektem obce Kössen a TVB Kaiserwinkl.

Motorikpark (kaiserwinkl.com)