Svou 60. divadelní sezonu zahájilo Studio Ypsilon tradičně v pasáži Olympic malým improvizovaným koncertem. Tato nadcházející jubilejní sezona je pro Studio Ypsilon významná nejen kulatým číslem „60“, ale i tím, že to bude v celé jeho dosavadní historii 1. divadelní sezona bez zakladatele, tvůrce a dlouholetého ředitele prof. Jana Schmida, který nás v červnu 2024 navždy opustil.

Divadelní sezona 2024/2025 bude velmi pestrá a bohatá, na své si přijdou diváci všech věkových kategorií, neboť stávající repertoár Studia Ypsilon, včetně oblíbených trvalek, bude obohacen o mnoho nových titulů, z nichž hned 4 budou mít premiéru do konce roku 2024. V obnovené premiéře se 23. 9. na prkna Ypsilonky vrací kultovní inscenace „Prodaná nevěsta aneb Pojď domů, ona brečí“, která se zde hrála nepřetržitě od roku 1996 až do roku 2019. V nynější verzi bude uváděna pod názvem „V Y Prodaná nevěsta“.

Obnovená legendární ypsilonská inscenace „Prodaná nevěsta aneb Pojď domů, ona brečí“.

Jeníkův dobrý původ jako kapitál čili jak výhodně a včas prodat nevěstu a ještě se stát správcem. Všechno se sice trochu poplete, jelikož se hraje s Antonínem Dvořákem v patách, ale nakonec to dopadne, jak má v Prodance být.

Vzkaz tvůrců obnovené inscenace:
„Prodanou nevěstu jsme se rozhodli obnovit z několika důvodů. Jednak jako poctu Janu Schmidovi a jeho unikátní divadelní metodě, kterou máme všichni v krvi a kterou bychom rádi nadále rozvíjeli a dále jako jeden z vrcholů oslav šedesátého jubilea Ypsilonky, které v divadelních sezónách 2023/2024 a 2024/2025 slavíme. Zároveň se znovuuvedením naší „Prodanky“ připojujeme k oslavám letošního výročí Bedřicha Smetany. A v neposlední řadě je to proto, že se při tomto představení vždycky v zákulisí královsky bavíme. Věříme, že naši diváci v hledišti si „Prodanku“ užijí a budou ji mít i v obnovené podobě stejně rádi jako my.“

3. 10. 2024 startuje nový cyklus, v Ypsilonce tolik oblíbených, improvizačních představení pod názvem „Ypsilonské večery“, jehož první a premiérový díl bude nejen plný hudby a dobré zábavy, ale bude především věnován 100. výročí narození Josefa Škvoreckého. V listopadu proběhne premiéra komedie Jana Večeři „Pohlednice z Bizárie“. A protože dobrých komedií nikdy není dost, v prosinci k nim v Ypsilonce přibude další, a to komedie Martina Janouše „Prázdninové iluze“. Další tituly pak budou premiérovány v první polovině roku 2025.

foto

Studio Ypsilon poskytne své prostory i nově hostujícím představením, kterými bude inscenace „Bůh masakru“ v hlavní roli s Annou Polívkovou, či recitál operní pěvkyně Dagmar Peckové. V Ypsilonce přivítáme i plzeňské divadlo Pluto a divadelní soubor +/- VeDvou s inscenacemi „Já, diagnóza“ a „Třeštění ve dvou“. Na své si přijdou i ti nejmenší diváci, na které se těší Magdalena Reifová a Petr Vacek s tituly „Písničkování“ a „Kouzelné Vánoce s Majdou a Petrem“.

Studio Ypsilon | Ypsilonka –y– Legenda v srdci Prahy