Přemýšlíte nad dovolenou plnou relaxace, romantiky a exkluzivních procedur? Lázně Poděbrady jsou půvabné lázně v klidné polabské nížině nedaleko Prahy. Lázně jsou protkané nekonečnou zelení parků, navíc se jedná o největší středočeské lázně. Lázně Poděbrady díky své stoleté tradici plně využívají unikátních účinků léčivého zdroje minerální vody.

Již v  roce 1905 byl na nádvoří zámku navrtán minerální pramen a v následujících desetiletích se z města staly významné lázně, specializované zejména na léčbu nemocí srdce a oběhového ústrojí.

Památková zóna zde byla vyhlášena v roce 1992 a chrání jak historické jádro města, tak i přilehlou lázeňskou čtvrť. Poděbrady jsou známy návštěvníkům především jako klidné lázeňské město s mnoha památkami. Dominanty Jiřího náměstí tvoří poděbradský zámek a pomník Jiřího z Poděbrad od sochaře Bohuslava Schnircha, patřící k vrcholům české monumentální plastiky 19. století. Před jeho branou na náměstí stojí Mariánský sloup z roku 1765, postavený na památku morové epidemie z roku 1714. Na Jiřího náměstí navazuje rozsáhlý a v posledních letech rekonstruovaný lázeňský park, který se táhne až ke skvostné funkcionalistické budově vlakového nádraží.

Pokud chcete mít tyto dominanty jako na dlani, ideální volbou je rodinný penzion Královské lázně. V těsném sousedství Penzionu Královské lázně stojí původně gotický hrad, dnes zámek Poděbrady, sídlo českého krále Jiřího.  Královské lázně jsou rodinným penzionem v samotném srdci města Poděbrady, přímo vedle zámku s expozicí Polabského muzea a Památníkem krále Jiřího, na dominantním náměstí Krále Jiřího. Jiřího náměstí je hlavní náměstí města Poděbrady. Tento skvost najdete přímo v centru lázní u břehu Labe, jen kousek od poděbradského zámku, kolonád a léčivých pramenů. V létě během chvilky dojdete na pláž rekreačního jezera.

Jedná se nově zrekonstruovaný penzion, který nabízí plný komfort pro páry, jednotlivce, ale také rodiny. Najdeme zde luxusní plně vybavené pokoje v moderním rustikálním designu, zapadajícím do stylu lázeňských královských měst.  Rodinný podnik pronajímá 6 komfortních dvoulůžkových pokojů a 1 rodinný apartmán pro až 4 osoby s kompletním příslušenstvím, apartmán sestává z ložnice, obýváku a kuchyňky. Všechny pokoje mají prostornou koupelnu. Ve vybavení najdete satelitní televizi, varnou konvici i praktickou lednici,. K internetu připojíte své zařízení bezplatně prostřednictvím Wi-Fi signálu.  Královské lázně nabízí exkluzivní lázeňské a WELLNESS služby pro každého..

Využít můžete i některý z různých pobytových balíčků: KRÁLOVSKÝ VÍKEND PRO DVA, KRÁLOVSKÝ POBYT PRO DÁMY, KRÁLOVSKÝ ODPOČINEK, KRÁLOVSKÉ DNY V SRDCI PODĚBRAD, ROMANTIKA DE LUXE, KRÁLOVSKÝ WELLNESS POBYT a mnoho dalších.

Veškeré procedury, které naleznete v lázních, a které spojují moderní a kvalitní služby v historickém, tradičním prostředí. Wellness centrum ve stylovém historickém sklepení nabízí různé typy blahodárných koupelí, zábalů a masáží, dále manikúru a pedikúru. V nabídce jsou masáže, zábaly, manikúra, pedikúra, ale i perličkové koupele s vonnými přísadami a oleji. 

Gastronomické zážitky k lázeňské pohodě neodmyslitelně patří, užijete si klidnou snídani v Penzionu Královské lázně, má podobu bohatého teplého a studeného bufetu, můžete posedět venku na zahrádce a nebo uvnitř útulné kavárny, přímo ve vnitrobloku této historické budovy.

Během pobytu v Poděbradech se můžete věnovat různým aktivitám, jako jsou například pěší turistika a cyklistika jsou velmi vhodné, vzhledem ke zdejší polabské rovinaté krajině. Jízdní kolo uložíte v uzavřeném dvoře.

Největší středočeské Lázně Poděbrady léčí za pomoci minerální vody cukrovku a potíže se srdečním nebo pohybovým systémem. Během pobytu si nenechte ujít návštěvu zámku s rodnou vesnicí krále Jiřího z Poděbrad. Hned pod zámkem je přístaviště, ze kterého vyplouvají výletní lodě po Labi. Dětem se bude líbit v Muzeu kostek, vystavujícím přes 3000 skládaček z Lega.

V Poděbradech se pravidelně konají mnohé festivaly a soutěžní přehlídky.

Mezi nejvýznamnější patří každoroční Historické slavnosti krále Jiřího, Poděbradské dny poezie, mezinárodní soutěžní přehlídka dechové hudby Evropa hraje Kmocha, divadelní festival mladého amatérského divadla FEMAD, každoroční finále Národního šampionátu mažoretek a další. Na Jezeře se pravidelně koná hudební festival Barvy léta, říjen je ve znamení festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio. Od roku 2016 se ve městě pořádá Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady.

Přijeďte se i vy osvěžit do Poděbrad a REZERVUJTE SI SVŮJ
POBYT V SAMOTNÉM SRDCI LÁZNÍ PODĚBRADY!

Homepage – Královské lázně Poděbrady (kralovskelaznepodebrady.cz)

Zdroj: Královské lázně a Wikipedie