V nejnovějším hodnocení Evropské komise a Evropské agentury pro životní prostředí se Chorvatsko umístilo na třetím místě v celkovém hodnocení kvality vod ke koupání rámci EU, a získalo i první místo v hodnocení pobřežních vod.

Evropská komise prověřuje každoročně kvalitu vody ke koupání v rámci EU. Její zpráva zahrnuje přes 22 tisíc míst v Evropě.   Podle Evropské komise a Evropské agentury pro životní prostředí bylo 99,1 % chorvatských pobřežních vod hodnoceno jako vynikající, což se týká 886 z 894 lokalit.

Chorvatské pobřeží s křišťálově čistou vodou a mnohými nedotčenými plážemi je mezi turisty dlouhodobě oblíbené právě kvůli kvalitě koupání a krásnému moři a pobřeží.  Přírodní zátoky u ostrovů Korčula, Hvar nebo Mljet představují jen některá z mnoha malebných míst, která nabízejí návštěvníkům klidné přírodní pláže s průzračnou vodou ke koupání.   

Chorvatsko

Výborné umístění Chorvatska v hodnocení pobřežních vod v rámci Evropy podtrhuje snahu Chorvatska udržovat a chránit své nádherné pobřeží, které je rájem pro plavce, potápěče i milovníky slunce, sportu a odpočinku u moře.

Náš tip: FlixBus do všech měst (a i jinam v Chorvatsku) každodenně zajíždí. Stačí si najít nejvhodnější spojení na flixbus.cz. Cestováním nočním autobusem lze ušetřit až dva dny dovolené.

Více informací na: https://croatia.hr/cs-CZ  

https://croatia.hr/cs-CZ
https://croatia.hr/cs-CZ