Rádio Blaník ze skupiny Media Bohemia oslaví letos své 25. narozeniny. Při té příležitosti připravilo pro své fanoušky tradiční koncert na Konopišti, který se letos uskuteční v sobotu 25. května. Letos na něm vystoupí i zahraniční hvězda – Liz Mitchell s kapelou Boney M a návštěvníci se mohou těšit i na další desítku vystupujících, mezi nimiž se objevují jména jako Lucie Bíla, Michal David, No Name, O5 a Radeček, Anna K, Monika Absolonová a další. Poprvé zde naživo také zazní nová blanická písnička Slunce dál svítí, kterou zahraje speciální blanická kapela.

Rádio Blaník slaví při příležitosti oslav naděluje svým posluchačům a fanouškům řadu dárků. Jedním z nich je narozeninový koncert na Konopišti, na kterém letos vystoupí i zahraniční kapela Boney M. Kromě tohoto interpreta se mohou návštěvníci těšit i na dalších více než 10 interpretů, například Lucii Bílou, Michala Davida, kapelu No Name, kapelu O5 a Radeček a nově také kapelu Rádia Blaník.

„Letošní rok byl opravdu plný překvapení. Nejprve se během jednoho měsíce podařilo náš narozeninový koncert vyprodat, pak jsme se ale dozvěděli, že je šance zvýšit kapacitu areálu z důvodu jeho revitalizace. Vše se nakonec povedlo a my jsme mohli na koncert pustit do prodeje další vstupenky, které zmizely během jednoho týdne,“ vysvětluje Daniel Rumpík a dodává: „Na druhou stranu, abychom udělali radost opravdu všem našim posluchačům, tak jsme už v úterý 14. května pustili do éteru novou blanickou písničku s názvem Slunce dál svítí, kterou nazpívala řada předních českých zpěváků. Věříme, že se bude naší blanické komunitě fanoušků líbit a ti, kteří mají štěstí a budou s námi na Konopišti, tak si jí tam s naší kapelou zazpívají.“

V nové písničce Rádia Blaník se objevuje řada oblíbených interpretů, kteří samozřejmě pravidelně zní také z éteru Rádia Blaník. Jmenovitě jde o Tomáše Kluse, Xindla X, Igora Timka ze skupiny No Name, Terezu Maškovou, Olgu Lounovou, Jindru Poláka ze skupiny Jelen, Kateřinu Marii Tichou a také Petra Koláře. Autorem písničky je hudebník Jan Vávra. Ten má na svém kontě kromě jiných i úspěšný hit Za 100 let, který vznikl při příležitosti oslav sta let od vzniku samostatné České republiky.