Představujeme vám nabídku knih z dílny Familium.cz, která je opravdu pestrá. Od dechberoucích sportovních příběhů až po fascinující historické postavy a nostalgické návraty do dětských let – letošní novinky osloví každého, kdo miluje knihy plné napětí, inspirace a neotřelých témat.

Formule 1 – Rivalové

Legendární souboje nesmiřitelných hvězd

Napínavý vhled do vzájemné rivality a soupeření nejslavnějších závodníků formule 1. Doutnající spor mezi Ayrtonem Sennou a Alainem Prostem, slovní přestřelky mezi Michaelem Schumacherem a Damonem Hillem, střet mezi Jamesem Huntem a Nikim Laudou, který inspiroval hollywoodský velkofilm. Ale také novodobá rivalita mezi Lewisem Hamiltonem a Maxem Verstappenem. Závody F1, na okruhu i v zákulisí, provází ostré souboje a nepřekonatelné sváry mezi jezdci. Kniha Formule 1 – Rivalové odhaluje dramatičnost, osobitost a vzrušující atmosféru z těchto nelítostných klání, v nichž vítězí a přežívají jen ti nejrychlejší a nejobratnější. Slavný novinář Tony Dodgins popisuje nejvýznamnější souboje legendárních hvězd od roku 1950, kdy bylo mistrovství světa F1 založeno. Ponořte se do nejikoničtějších soubojů formule 1 s autentickými dokumentárními fotografiemi. Autorem předmluvy je devítinásobný vítěz velkých cen F1 Mark Webber.

Kniha obsahuje desítky dokumentárních fotografií.

ISBN: 978-80-88333-48-7

Formát: 305 x 248 mm

Počet stran: 240

Doporučené prodejní cena 790 Kč.

www.familium.cz

Fenomén barefoot

Rozhovory s osobnostmi, které propadly kouzlu barefoot

Petr Exnar

Proč Češi milují barefoot a Česká republika se stala světovou jedničkou v chůzi naboso. Kniha, kterou si musíte přečíst, ať už barefoot nosíte nebo se o tomto fenoménu chcete dozvědět více. Autorem knihy je průkopník barefoot v České republice Petr Exnar.

  • Rozhovory s osobnostmi z kultury, sportu, medicíny a vědy, které barefoot propadly.
  • Tomáš Klus, Simona Babčáková, David Svoboda, Jaroslav Svěcený, Petr Korbel, Margit Slimáková a další.
  • Zábavné a udivující příhody ze života slavných osobností nejen o tom, co jim nošení barefoot přineslo.
  • Jaké byly začátky barefoot u nás a vše, co musíte o chůzi v bosobotách vědět.

ISBN: 978-80-88333-47-0

Formát: 175 x 245 mm

Počet stran: 224

Doporučené prodejní cena 490 Kč

www.familium.cz

Královny jedů

Příběhy světových traviček

Lisa Perrin

Originální kniha o ženách světových dějin, které spojuje záliba v jedech. Seznamte se s příběhy více než pětadvaceti traviček světové historie. Co vedlo tyto ženy k jejich činům? Láska, žárlivost, peníze, pomsta, chamtivost či zoufalství? Odhalte tajemství známých traviček, jako je Lucrezia Borgia nebo Kleopatra, a seznamte se i s dalšími zajímavými příběhy a osobnostmi. Možná se přistihnete, že některým hrdinkám fandíte – například Sally Bassettové, která pomohla otrávit otrokáře na Bermudách, nebo Giulii Tofaně, lidové hrdince italských žen 17. století. Ta prodávala svůj lektvar „aqua tofana“ nešťastným ženám, které se potřebovaly osvobodit od násilnických či jinak nežádoucích manželů. Řada příběhů je naopak děsivých.

Kniha je uspořádána do tematických kapitol podle vražedných motivů a je doplněna osobitými ilustracemi autorky Lisy Perrin. Součástí je ilustrovaný úvodník s původem a účinky známých jedů a informacemi, jak byly historicky získávány. Ženy dokážou dělat cokoliv. Dokonce i vraždit.

ISBN: 978-80-88333-49-4

Formát: 180 x 250 mm

Počet stran: 208

Doporučené prodejní cena 540 Kč.

K dostání na přelomu října/listopadu 2024

www.familium.cz

Novak Djoković

Nejlepší tenista všech dob

Strhující příběh velkého talentu, touhy po vítězství, zarputilosti, lásky k tenisu i kontroverze.

Nejaktuálnější a nejobsáhlejší biografie o Novaku Djokovićovi přináší vedle jeho osobního příběhu i klíčové momenty z jeho dosavadní kariéry. Poutavá kniha plná barevných fotografií sleduje Djokoviće od jeho bouřlivého dětství ve válkou zmítaném Bělehradě přes jeho turnajové začátky, rozhodnutí stát se profesionálem, první grandslamový titul, rodinný život i kontroverze, které hráče provázejí. V knize najdete i analýzy deseti zásadních zápasů, které se pro Djokoviće staly milníky v jeho kariéře, a ikonograficky zpracované statistiky. Mimořádné odhodlání ho dovedlo k rekordnímu počtu grandslamových výher a Novak Djoković je tak právem nazýván nejlepším hráčem všech dob. Podle mnohých expertů dokonce nejlepším tenistou všech dob.

Autor knihy Dominic Bliss píše o tenise již 25 let. Někdejší redaktor magazínu Ace Tennis působil jako korespondent Financial Times a je také autorem dalších knih s tenisovou tematikou.

Kniha obsahuje desítky dokumentárních fotografií.

ISBN: 978-80-88333-50-0

Formát: 230 x 170 mm

Počet stran: 240

Doporučené prodejní cena 590 Kč.

Datum expedice: začátek října 2024

www.familium.cz

Retrohraní

Přes 200 her z doby, kdy nebyly mobily.

Naučte své děti legendární hry vašeho dětství.

Alice Kavková

Retrohraní je interaktivní kniha propojená s vlastním videoportálem, ve které najdete dvě stě polozapomenutých her ze 70. a 80. let minulého století. V této moderní encyklopedii nemoderních her jsou návody na skákání gumy, přebírání provázku, tleskačky, cvrnkání kuliček, školky s míčem, švihadlem, čáru s céčky, Krvavé koleno nebo městečko Palermo. 

Autorka knihy, Alice Kavková, se hrám věnuje spoustu let a dokázala posbírat a oživit klasické hry, které nás tolik bavily, ale málokdo je předal dalším generacím. Zavzpomínejte na časy, kdy neexistovaly mobily, a naučte své děti hry vašeho dětství. Retrohraní je pokladnicí her Husákových dětí.

Nové, rozšířené vydání je větší a přináší řadu vylepšení. V úplně nové kapitole o socialistických deskovkách najdete spoustu nových obrázků, deskovkářský slang a celý příběh kultovní hry Dostihy a sázky. Dočtete se, jak Rudé právo ze hry nechtěně udělalo hit a skutečné příběhy koní z herního plánu.

Doporučená prodejní cena: 549 Kč

ISBN: 978-80-88333-63-0

Formát: 240 x 240 mm

Počet stran: 216

Vychází: 25.10.2024

www.familium.cz