Slavia pojišťovna, titulární partner Velké pardubické se Slavia pojišťovnou, podporuje rozvoj společenského významu akce. Již podruhé uspořádala módní přehlídku návrhářky Beaty Rajské a letos premiérově připravuje také charitativní dražbu tematického obrazu street-artového umělce Josefa Rataje.

Společenský večer s podtitulem „Inspirace na 134. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou“ proběhl v úterý 10. září v pražském Art Restaurant Mánes. „Naše podpora Velké pardubické trvá už od roku 2019 a nadále bude pokračovat,“ vysvětluje Karel Waisser, generální ředitel Slavia pojišťovny. „Uvědomujeme si, že jde o mimořádnou událost z více úhlů pohledu. Sportovní úroveň je jen jedním z nich. Velká pardubická znamená také příležitost k setkáním, zábavu a v neposlední řadě je prestižní společenskou akcí. Právě tuto její stránku prostřednictvím módní přehlídky a výtvarného umění chceme připomenout i posílit.“

V Mánesu přítomní hosté a zástupci médií mohli obdivovat osmnáct modelů přední české návrhářky Beaty Rajské.

„Považuji dostihy za mimořádnou příležitost zejména pro ženy ukázat svůj šarm a krásu v každém věku,“ říká návrhářka. „Opakovaně jezdím pro inspiraci na slavné závodiště v anglickém Ascotu a mám velkou radost z toho, jak má i na Dostihovém závodišti v Pardubicích móda a elegance stále větší slovo. Věřím, že k tomu přispějí také naše módní přehlídky, které pořádáme se Slavia pojišťovnou.“ Light-motivem fashion modelů byl tentokrát nesmrtelný „puntík“ ve svěží kombinací s výraznou růžovou nebo lila, z materiálů hrály prim různé druhy hedvábí.

Speciální rozměr pak dodalo večeru slavnostní odhalení obrazu street-artového umělce Josefa Rataje s motivem dostihů.

Obraz bude slavnostně vydražen na podzim během oslav 155. výročí působení Slavia pojišťovny na trhu a výtěžek věnován na podporu stájí pečujících o dostihové koně, kteří už ukončili vrcholovou kariéru. „Ačkoli jsme moderní pojišťovna využívající pro své služby klientům i nástrojů umělé inteligence, jsou věci, které zůstávají po celou naši dlouhou existenci neměnné. Věnujeme naši podporu kultuře, sportu i společensky prospěšným projektům. Hledáme k tomu aktivně stále nové příležitosti. Považujeme to za jeden z našich nejdůležitějších úkolů a určitě v tom budeme pokračovat,“ říká Karel Waisser.

134. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou se bude konat v neděli 13. října na Dostihovém závodišti v Pardubicích.