Česká republika čelí riziku stoleté povodně, které mohou vážně ohrozit nejen domácnosti, ale také jejich vybavení. Spotřebiče v zaplavených oblastech jsou obzvláště náchylné na poškození. Společnost Beko, přední výrobce domácích spotřebičů, proto přináší několik důležitých tipů, jak správně postupovat při zajištění majetku. 
Odpojte spotřebiče od elektrické sítě 
Při hrozbě povodně je důležité všechny spotřebiče okamžitě odpojit ze zásuvky. Voda a elektřina představují nebezpečnou kombinaci, která může způsobit nejen zkrat, ale také vážné úrazy elektrickým proudem.
Přemístěte spotřebiče do vyšších pater nebo na vyvýšená místa 
Pokud je to možné, přemístěte spotřebiče z rizikových oblastí (sklepů, přízemí) do vyšších pater. I pár desítek centimetrů nad hladinou vody může spotřebiče ochránit před trvalým poškozením. 
Zajistěte, aby byl vypnutý hlavní přívod vody a plynu
U spotřebičů napojených na vodovod nebo plynové vedení je důležité uzavřít jejich přívody. Vyhnete se tak riziku úniku plynu nebo vody, což může zvýšit riziko dalších škod.
Využijte asistenční službu Beko
Pokud dojde k poškození spotřebičů Beko v důsledku povodní, můžete využít zákaznickou linku Beko, kde vám rádi poskytneme další informace o možných opravách nebo výměnách spotřebičů v rámci našeho autorizovaného servisu. Na opravy po živelných pohromách se však nevztahuje bežná záruka ani opravy s ní spojené. 
„Pokud hladina vody vzroste natolik, že se dostane na motory nebo topná tělesa spotřebičů, dojde k jejich poškození. V případě, že se jedná pouze o pár centimetrů vody a spotřebič se následně nechá vyschnout, může pravděpodobně dál fungovat. Musí se ale jednat o skutečně krátký styk s vodou a bez přítomnosti dalších nečistot. Pokud se namočí dlouhodobě a ještě například stojí v blátě, je šance na další fungování nulová. U trouby a sporáku i krátkodobý kontakt s vodou znamená jejich nevratné poškození,“ uvádí Jan Krejčíř, ředitel marketingu značky Beko.