Po dva letní večery bylo v parku zámku Berchtold pořádně rušno. Diváci si nechtěli nechat ujít open air koncerty Orchestru Felixe Slováčka jr. s jeho hosty a tenora Štefana Margity, a oba koncerty vyprodali do posledního místečka. Série koncertů nesla název Hvězdy na Berchtoldě.

Filmové a muzikálové melodie se nesly zahradou zámku Berchtold v Kunicích- Vidovicích , Praha-východ. Orchestr Felixa Slováčka jr. zahrál posluchačům melodie známé z filmových trháků například Indiana Jones, Piráti z Karibiku, James Bond, ale také si pozval pěvecké hvězdy Michaelu Noskovou, Terezu Mátlovou, sopranistku Lenku Graf a mladou zpěvačku Lydii Jurkovou. V jejich podání zazněly písně ze světových muzikálů.

Věhlasného tenora  Štěfana  Margitu tentokrát zradilo počasí a pěvec musel svůj nový koncertní program Štefan Margita & lidovky Od klasiky k folkloru o něco zkrátit. I tak byli diváci nadšení. Zazněly známé lidové písně a další oblíbené melodie, které má Štefan Margita na repertoáru.

Na další, třetí, večer byl plánovaný koncert Heleny Vondráčkové, která letos slaví 60 let na umělecké scéně. Kvůli nepříznivé předpovědi počasí se pořadatelka hudebních večerů Monika Trávníčková, po domluvě s Helenou Vondráčkovou, rozhodla koncert zrušit a vrátit vstupné.

Open air koncerty na zámku Berchtold určitě nebyly posledními kulturními akcemi, které se zde konaly. „Hvězdy na Berchtoldě zahájily tradici kulturního letního dění, ke kterému je zámecká zahrada a zámek samotný jako stvořený. Jsem ráda, že se koncerty divákům líbily,“ uvedla producentka Monika Trávníčková.

Dále Monika Trávníčková poděkovala partnerům akce, kteří ji podpořili: Ing. arch. Ivo Nahálka, ARCHINA design s. r. o., Filip Dřímal – ENERGO 4 HOME, CZECH INN HOTELS, CENTROPOL, pivovar ALBRECHT a, HOTEL ZÁMEK BERCHTOLD.

Foto: Herminapress, zámek Berchtold