Podnikatelka a bývalá modelka Jitka Kocurová nechyběla na představení finalistů na Střeleckém ostrově 25. ročníku soutěže Muž roku. Jako 2. Vicemiss ČR 1999 se plně dovede vžít do pocitů 12 soutěžících, kteří budou bojovat o titul Muž roku 2024. 

Vždyť i Jitka poznala prostředí soutěží krásy. Když před 25 lety David Novotný pořádal 1. ročník Muže roku, byla Jitka Kocurová na vrcholu své “modelkovské” kariéry. „Já jsem se při finále světové soutěže klepala jako osika. A při vyhlášení první pětky na Miss Europe jsem se úplně rozsypala a pak jsem se musela během reklamní přestávky zase dát dohromady. Abych to vydržela, udělala jsem si kolem sebe takový pomyslný štít, někomu to připadalo jako arogance, ale kdyby viděli, jak jsem rozhozená,” uvedla sympatická Jitka a dodala: „Vybraní pánové se mi líbí, jsou vysocí, a to mám ráda. Jsou přirození, vstupují do soutěže s tím, čím je příroda obdarovala. Do mužské soutěže naštěstí ještě tolik nepronikla móda umělých úprav, jak je to vidět v ženských soutěžích.”

Stejně jako mladí muži stojí v soutěži na prahu nové zkušenosti, tak i Jitka Kocurová je na startu něčeho nového. Život jí nabídl zase novou příležitost. „Najednou mě začali oslovovat firmy, abych začala propagovat jejich výrobky. Proč ne! Ale zajímalo mne, jak se vyrábějí, jaké je složení, musím je mít vyzkoušené nejprve na sobě, potom v okruhu mých známých. Pokud s těmi výrobky mám spojit své jméno, musím si stát za jejich kvalitou. Je to moje značka,” plánovala filmová Pamela z filmu Účastníci zájezdu, která letos oslavila půlkulaté narozeniny.  „Autobusová společnost, která nás tenkrát vezla na natáčení k moři, dodneška má v autobusech podšálky a je na nich napsáno “Vraťte je Karlovi a Karlovi”. Letos jsem slavila 45. narozeniny a ty podšálky jsem dostala darem. To mě potěšilo a hodně pobavilo,” smála se Jitka Kocurová.

Finalisté soutěže Muž roku předvedli oblečení od společnosti C&A,  spdní prádlo od Trenýrkárny, boty od CCC a obleky Koutný. Prezident soutěže Muž roku David Novotný byl s výběrem finalistů spokojený a přidal několik zajímavých čísel. „Letos se zaregistrovalo 680 mladých mužů, z nichž 150 jsme pozvali na casting. Kvalitě výběru pomohlo i rozšíření věkové hranice na 35 let. Vzešla z toho dvanáctka finalistů, z nichž 7 poletí na světové soutěže. Finalisty čeká soustředění a pak finále,“ uvedl David Novotný a upřesnil: „Letos je to 25. ročník a finále se koná 23. srpna v Náchodě a opět podpoříme Nadační fond Šťastná hvězda.“

A komu budou diváci náchodského divadla držet palce?

1. David Vencl – asistent hudební společnosti, 25 let, Náchod

2. Vojtěch Bělunek – podnikatel, 32 let, Ostrava

3. Daniel Štefan – student, 20 let, Strančice

4. Ondřej Valenta – učitel, 32 let, Praha

5. Jan Jiránek – mechatronik, 26 let, Mladá Boleslav

6. Jiří Dráb – manažer, 32 let, Zlín

7. Daniel Sklář – podnikatel, 29 let, Praha

8. Jakub Mádl – asistent kameramana, 35 let, Nový Bydžov

9. Jakub Klíma – OSVČ, 32 let, České Budějovice

10. Petr Hantych – řidič, 29 let, Ústí nad Labem

11. Marcel Nazad – manager, 34 let, Prostějov

12. Tom Jurka – Spisovatel a cestovatel, 32 let, Praha