Největší český online supermarket Rohlik.cz začal nově rozvážet potraviny také na Písecko, Strakonicko a Táborsko. Díky obsluze jižních Čech a také dalšímu rozšíření, které zahrnuje mimo jiné Choceň, Vysoké Mýto či chatové oblasti Kokořínska. Rohlík dosáhl významného milníku v obslužnosti. Dokáže pokrýt téměř devadesát procent České republiky.

„Od loňského října se do doručovací oblasti Rohlíku přidalo téměř 1 100 nových obcí a měst. Zaměřujeme se také na menší obce s horší občanskou vybaveností. Například už obsluhujeme téměř 2 000 z 3 390 malých vesnic s méně než 500 obyvateli v Česku,“ uvádí CEO Rohlik.cz Martin Beháň. V Jihočeském kraji dosud firma využívala hlavně své výdejní boxy, nově tam plně zaváží až domů.

Dále dodává, že klíčovým průlomem bylo rozšíření doručovacích služeb do jižních Čech. „Dříve jsme objednávky z těchto regionů zvládali pomocí Rohlik Pointů. Nyní jsme otevřeli první lokality Jihočeského kraje s kompletní doručovací službou až domů. Těší nás, že už přes 5000 domácností z těchto nových lokalit využilo našich služeb.”

rohlik-taska

Rozšiřování sortimentu je pro Rohlík i nadále klíčové. Už nyní nabízí téměř 23 000 položek, které jsou dostupné zákazníkům ze všech doručovacích lokalit. Zastoupení značek, především těch lokálních, chce on-line obchod nadále rozšiřovat. „Soustředíme se ale také na navázání spolupráce se známými a oblíbenými značkami, jako je Rossmann nebo Aktin. Kosmetiku jsme na konci minulého roku rozšířili o tisíc nových položek. Díky spolupráci s Rossmannem a zařazení brandů, jako jsou The Body Shop, Mádara, Marvis a Biotherm, nyní nabízíme v této kategorii skvělý poměr cena a výkon,” komentuje Martin Beháň. Významnou novinkou je také rozšíření sortimentu pet food o 1000 položek.

Kromě drogerie a kosmetiky si zákazníci na Rohlíku oblíbili především ovoce, zeleninu, mléčné výrobky, ale také to, že si mohou objednat pečivo přímo z Rohlíku nebo místních pekáren. Každý sklad totiž nabízí sortiment z lokálních podniků, v Praze je na výběr ze 14, v Brně ze 12 a na Ostravsku z deseti různých pekáren. Populární je také lokální sortiment, který se řadí k top deseti položkám každého skladu.

Lokální produkty, inovace a ekologie

Rohlik.cz pokračuje v podpoře lokálních producentů a farmářů, čímž posiluje místní ekonomiku a nabízí zákazníkům čerstvé a kvalitní produkty. V současnosti spolupracuje s více než 250 farmáři, včetně známých jmen jako Farma Druhaz, Farma Rodiny Němcových, Statek Karel Roden či Farma Vraňany, a také s menšími producenty jako Farma Choťovice či Farma Struhy. Program Rohlík pomáhá farmářům výrazně usnadňuje každodenní fungování těchto producentů.

Rohlik.cz navíc přináší inovace do on-line nakupování potravin, včetně venkovních Rohlik Pointů, on-line vrácení peněz a automatizace skladů. Zároveň klade důraz na ekologii a udržitelnost, což zahrnuje zálohování PET lahví, snižování potravinového odpadu a používání vratných tašek. Elektrická auta a další ekologické iniciativy jsou nedílnou součástí této firemní strategie.

Rohlik.cz také pomáhá několika neziskovým projektům, což zahrnuje dlouhodobou spolupráci s Knihobotem, nadací Centrum Paraple, Nadací Veroniky Kašákové, Šatníkem Nory Fridrichové, Krásou pomoci a Životem 90. Tyto iniciativy nejen podporují místní komunity, ale rovněž společně s online obchodem přispívají k bourání bariér a usnadňování každodenního života.