Flix, rychle rostoucí společnost v oblasti technologie a mobility, pokračuje ve své expanzi a oznamuje prodloužení spojení z Liberce přes Salcburk do Benátek. Z Liberce, Prahy i jižních Čech budou dostupná letoviska na jadranském pobřeží.

Synonymem pro českou dovolenou jsou též destinace v severní Itálii. Spojení do Bibione a Lido di Jesolo zákazníci poptávali. Letos tato přímořská letoviska poprvé FlixBus cestujícím z Česka nabídne.  Autobus bude vyjíždět mezi 6. červnem a 11.zářím na 1000 kilometrů dlouhou trasu každodenně.

Pro FlixBus bude linku obsluhovat liberecká dopravní společnost UMSE.  Z autobusového nádraží v Liberci bude spoj vyjíždět v 5 hodin ráno, zastaví v 5:10 na zastávce Fügnerova, pokračuje na Černý Most v Praze (6:15), autobusové nádraží Florenc (6:50), dále zastavuje v Českých Budějovicích (9:10), Českém Krumlově (9:40), Linci (11:05), Salcburku (13:00), Villachu (15:15), a pokračuje již v Itálii v Udine (17:00), na pobřeží přijíždí v Bibione v 18:05 a Lido di Jesolo v 19:05, aby dorazil v 19:55 na stanici Mestre v Benátkách a ukončil cestu v 20:15 na stanici Benátky Tronchetto. Cesta zpět startuje v Benátky Tronchetto v 8:15, zastavuje v Benátky Mestre (8:30), Lido di Jesolo (9:20), Bibione (10:20), Udine (11:25), Villachu (13:10), Salcburku (15:20), Linci (17:15), Českém Krumlově (18:35), Českých Budějovicích (19:05), přijíždí do Prahy na Florenc v 21:20, na stanici Černý Most v 21:55 a konečně do Liberce na Fügnerova ve 23:05 a zakončuje svoji jízdu na libereckém autobusovém nádraží ve 23:15. Jízdenky startují za následující ceny: Z Liberce do Benátek od 999 korun, do Bibione od 919 korun, z Prahy do Bibione od 829 korun, do Lido di Jesolo od 879 korun, z Českých Budějovic do Bibione od 749 korun, do Lido di Jesolo od 829 korun. Do Benátek se z Prahy i z Budějovic lze při velmi včasném nákupu dostat od 749 korun. Natrasování linky si lze prohlédnout na odkazu zde.

Italské destinace Češi milují

Benátky a Udine nejsou jedinými italskými městy, které FlixBus nabízí s dostupností přímým spojením z Prahy. Autobusem se lze dostat také do horských měst Bolzana, Trevisa, do přístavu v Terstu, ale také do významných měst Boloně, Florencie, Pisy nebo do metropole Lombardie Milána. Z Brna, Olomouce a Ostravy se lze přímou linkou dopravit do Benátek, Milána i Janova. V mapě spojení FlixBus jsou i další italské destinace. S přestupem (například v Mnichově nebo v Terstu) se lze dostat až na jih Apeninského poloostrova do města Crotone. “Spojení do italských destinací rozšiřujeme, cestující o ně mají velký zájem. Od brzkého jara láká přívětivé počasí a výhodné ceny k návštěvám měst jako je Florencie nebo Boloňa, s létem letí vzhůru zájem o pláže na pobřeží Jadranu, vidíme ale i rostoucí poptávku po spojení do alpských regionů Itálie,“ shrnuje zájem o italské destinace mluvčí společnosti FlixBus Tomáš Beránek. Letošní léto bude na spojení opět bohatší.

Flix je mladá společnost působící v oblasti dálkové dopravy, která skrze své značky FlixBus a FlixTrain nabízí pohodlný a ekologický způsob přepravy za dostupné ceny. Díky unikátnímu obchodnímu modelu a inovativním technologiím se ze startupu rychle stala silná společnost s největší evropskou sítí dálkových meziměstských autobusů a v roce 2018 také prvními dálkovými vlakovými spoji. Od roku 2013 přepravila Flix stamiliony lidí a dala vznik tisícům nových pracovních míst v oblasti dopravy. V roce 2018 spustila společnost Flix první dálkové spoje také v USA. 

Z center v Evropě i USA se tým Flix stará o plánování sítě, zákaznický servis, management kvality, marketing a prodej a v neposlední řadě také o rozvoj nových obchodních příležitostí a technologický rozvoj. O každodenní provoz flotily autobusů FlixBus se starají regionální partneři, povětšinou rodinné firmy, které na trhu úspěšně působí po desetiletí. FlixTrain je provozován ve spolupráci se soukromými vlakovými přepravci. Díky tomuto partnerství jde tak inovace, podnikatelský duch a silná mezinárodní značka ruku v ruce se zkušenostmi a kvalitou tradičního odvětví dopravy. www.flixbus.cz/spolecnost