Nejen, že jí to za zmrzlinovým pultem slušelo, ale klidně by se tím mohla živit! Modelka Lela Vémola nevyrazila na prvního máje pod třešeň, ale stala se hlavní hvězdou nově otevřené kavárny Caffé & Waffle v centru Prahy. Turistům mohly vypadnout oči z důlků, když viděli, jaká kráska je obsluhuje!

„Byla to zajímavá zkušenost. Vždycky jsem si chtěla vyzkoušet jaké to je dávat kopečky do kornoutů a nikdy jsem se k tomu nedostala. Dnes jsem si to poprvé zkusila a musím říct, že se to nezdá, ale je makačka,”komentovala to Lela, která, i když si musí hlídat linii, zmrzlinu miluje. „Protože mám alergii na mléčnou laktózu, můžu jen ty, které ji neobsahují, ovocné sorbety bez mléka. Ochutnala jsem tu mangový a byl výborný. To by byl hřích, kdybych si nedopřála, když tu jsem,” usmívala se modelka, kterou vzápětí přišel podpořit i manžel, terminátor Karlos Vémola. Dočkala se i společného polibku pod třešní! 

Nově otevřená kavárna Caffé & Waffle leží v samém srdci Prahy, na Václavském náměstí 23. Nabízí prvotřídní zmrzlinu, dorty, kávu i vafle. „Připravujeme vlastní zmrzlinu z co nejkvalitnějších surovin, jezdíme na školení do Itálie, abychom splňovali všechny podmínky,” říká jeden z majitelů. „Pro děti bych doporučil zmrzlinu Tlapková patrola, v přípravě máme i dinosauří. A pro dospělé bychom chtěli zahájit prodej alkoholických zmrzlin, rádi bychom udělali například s příchutí aperolu,” doplňuje. Na výběr je už teď široká škála zmrzlin, od krémových po sorbety. Nechybí bílá čokoláda, sorbet z vyhlášených citronů ze Sorrenta či sicilská pistáciová. Otevřeno je denně od devíti hodin. Podnik nabízí kapacitu až pro 120 osob, chystá i dětský koutek a brzy tu budou k dostání i snídaně.Na otvíračku dorazila celá řada známých osobností.

Caffé & Waffle

Zmrzlinu si tak zkusil naservírovat i zpěvák Sámer Issa. „Myslím, že mi to šlo docela dobře,” smál se. „Samozřejmě jsem ochutnal a je to tu skvělé, já zmrzlinu miluju,” prohlásil. Na tom, že podnik nabízí prvotřídní kvalitu, se shodli všichni přítomní. „Zmrzlinu mám spojenou s dětstvím. Jezdívali jsme s rodiči do Bibione a tam jsme si ji dopřávali. Od té doby miluju italské zmrzliny, které jsou vynikající a tady jsou podobné,” rozplývala se tanečnice Denisa Grossová. „Ochutnala jsem kokosovou a bílou čokoládu a obě jsou neskutečné,” dodala. Její partner, muzikálový zpěvák Filip Hořejš, je obecně velkým milovníkem sladkého. „Radši mám kopečkovou zmrzlinu než točenou, takže tady jsem si přišel na své. Taky jsem měl poprvé v životě bílou čokoládu v podobě zmrzliny a byla neuvěřitelná!”

Houslistka z tria Inflagranti Markéta Muzikářová dorazila i se svými třemi dětmi. „Miluju zmrzlinu! Byly doby, kdy jsem na ní byla závislá a byla jsem schopná sníst i litr denně. Tehdy jsem měla podstatně víc kilo, a když jsem hubla, musela jsem omezit i zmrzlinu,” prozradila. „Od té doby si ji dávám jen občas a kvalitní, mám ráda hlavně krémové, dnes mi tady chutnal kokos a bílá čokoláda.”

Na své si přišla i bývalá manželka expremiéra Petra Paroubková, i když není typickou milovnicí sladkého. „Já na zmrzlinu moc nejsem. Když už si ji dám, mám ráda čokoládovou, mangový sorbet a slaný karamel. Mangový sorbet jsem tu ochutnala a je výborný,” svěřila. „Obecně sladké moc nemusím, jsem masový typ,” dodala vzápětí. „Jsem zmrzlinový gurmán, zmrzlina je od dětství moje. Jak začne teplo, jede u mě v kilech,” líčila naopak herečka Bára Fišerová. „Dnes jsem jich ochutnala pět a i když miluju smetanové, třeba oříškovou, tak musím říct, že tady je vynikající mangová.”

Protože otevření kavárny se konalo přímo na 1. máje, tedy v lásky čas, před kavárnou nechyběla ani rozkvetlá třešeň pro zamilované, nebo stále oblíbenější aplikace na ochranu vztahu Couplii.  Vedle ní nedávno vznikl také Nadační fond ochrany vztahu a rodiny Couplii, který chce snížit míru rozchodů a rozvodů v České republice.