Ačkoli se premiéra volného pokračování příběhu psího kluka Gumpa již blíží, tvůrci filmu ještě zvládli natočit naprosto jedinečný filmový klip. Píseň Život je pes totiž společně se zpěváky nazpíval sbor o více jak třech stovkách dětí ve věku od tří do třinácti let.

„Ty děcka byly skvělý“, zhodnotil Pokáč. „Občas se sice některé z těch maličkých rozbrečelo a běželo na chvíli k mamince, nebo čůrat, ale jinak byly ukázněné a zpívaly famózně.“

Skladba, jejíž autorem je právě známý písničkář Pokáč, se nahrávala v Táboře a ve sboru zpívaly děti z celého táborského okresu. Z Táborska pocházelo i houslové kvarteto, které sbor doprovodilo. Lucie Bílá byla malými zpěváčky nadšená, chválili je i ostatní interpreti: Richard Krajčo, Václav Noid Bárta nebo Pokáč. Ten sbor také dirigoval.

Režie klipu se ujal F. A. Brabec, který je zároveň režisérem obou filmových dílů Gumpa. Pejsek Gump i jeho filmová sestra Kytička se na malou chvíli mezi zpívajícími také objevili, společně s několika dalšími pejsky, nad nimiž vyčnívali tři irští vlkodavové.

Klip s názvem Život je pes pokřtila Lucie Bílá, Pokáč, režisér F. A. Brabec, autor knižní předlohy a producent filmu Filip Rožek. Chybět samozřejmě nemohli pejsek Gump s filmovou sestrou Kytičkou. Slavnostní křest se uskutečnil v pražském Divadle Lucie Bílé.

„Měla jsem hned tři důvody, proč jsem na tuhle spolupráci kývla, i když jsem pracovně opravdu dost vytížená“, prozradila Lucie Bílá. „Prvním důvodem je láska ke zvířatům. Taky láska k Františkovi /režisér F. A. Brabec/.

S ním jsem natočila jeden z nejúžasnějších klipů Trouba, ale taky Tiché gloria nebo nádherný film Král Ubu – na to nikdy nezapomenu. A když mi řekl, že tu písničku udělal Pokáč, řekla jsem si, že to beru, i kdybych měla točit o půlnoci. Ani jsem tu písničku ještě neznala. S Pokáčem to je totiž vždycky na jistotu, a tak to mám ráda. Musím říct, že ta písnička je nádherná. Nezapomenu, když jsem přišla

v Táboře do toho prostoru, kde se klip natáčel. Uviděla jsem ten dav dětí, který začaly křičet… Bylo to strašně krásný; ty děti byly discilinovaný, skvělý. Jsem moc ráda, že jsem toho všeho součástí a těším se na premiéru.“

Premiéra filmu Gump – jsme dvojka se uskuteční 28. března a potěší všechny fanoušky zvířátek. Oproti prvnímu dílu je tento veselejší, vtipnější, ale také romantičtější. Hlavních rolí se zhostili: Bolek Polívka, Richard Krajčo, Vica Kerekes a Štěpán Kozub.

Zdroj: Helena Váňová Production