Soutěžte s pořadem Hezky česky s Vendy a Adamem na TV Paprika PDF Tisk Email
Pondělí, 15 Říjen 2018 10:15

EM0C4239

Od října tohoto roku mohou diváci stanice TV Paprika sledovat lokální produkci věnovanou především českým divákům. V pořadu Hezky česky s Vendy – Vendulou Špetlíkovou a Adamem Novotným se mohou těšit všichni, kdo milují tradiční kuchyni, na známé recepty v časově efektivních a chuťově dokonalých variacích. Show odstartovala 1. října a fanoušci vaření ji mohou sledovat každý pracovní den ve 20 hodin večer.

„Televizní pořad Hezky česky s Vendy a Adamem, má celkem 20 dílů. V každém díle jsme s Adamem Novotným připravili dva pokrmy - hlavní jídlo a dezert. Takže si přijdou na své milovníci slaných i sladkých pokrmů. Celkem jsme společně připravili 40 dobrot. Diváci se mohou těšit třeba na pečínku na jablkách, ovocný dort, babiččin mřížkový koláč, minidezerty, špagety, rolky, špízy, ale i na žemlovku, nebo koprovku,“ uvádí Vendula Špetlíková, moderátorka kulinářského pořadu a autorka kuchařky Recepty na spokojený život. „Když jsem vymýšlela co vlastně divákům ukázat za recepty, tak mě přivedl na myšlenku Adam: „Vendy, musí to být jednoduché, rychlé, abych to zvládl i já, když moc neumím vařit. A to aby to bylo dobré, toho se u tebe nebojím, ty vždy vykouzlíš neuvěřitelnou dobrotu!“. Výsledkem tedy jsou jídla, která zvládne uvařit, nebo upéct úplně každý. "Věřím, že některé recepty se zařadí u diváků do těch oblíbených a často využívaných. Nečekejte u mě v kuchyni žádné překvapení, stačí jen otevřít lednici, špíz a můžeme společně začít vařit,“ dodává Vendula Špetlíková.


Pořad hezky česky je založen na představení jednoduchých, rychlých pokrmů ze snadno dostupných ingrediencí. Jedná se o takové recepty, které nevyžadují dlouhé objíždění různých obchodů a pracné shánění neobvyklých suroviny. Naopak recepty jsou složeny z ingrediencí, které má každý doma ve spíži, nebo lednici. A pokud ne, tak je koupí kdekoli, i v malém obchůdku na vesnici.


Kromě nového pořadu nabízí již od začátku září TV Paprika svým divákům v České republice a na Slovensku ještě jednu příjemnou změnu. Nově totiž mohou sledovat ty nejlepší pořady o vaření na této stanici v plně lokalizované stopě s českými předěly a reklamními bloky.

PERNÍKOVÉ MUFFINY

EM0C4005

Ingredience
2 hrnky (250 ml) polohrubé mouky
¾ hrnku cukru krupice
2 lžíce holandského kakaa 
1 smetana (250 ml)
1 ks vejce
1 kypřící prášek do perníku

Postup
Všechny ingredience vložíme do misky a umixujeme v hladké těsto, které nalijeme do muffinových formiček asi 0,5 -1 cm pod okraj. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Čas pečení neuvádím, protože je odvozen od velikosti muffinů, takže je potřeba před vytažením z trouby zkusit špejlí, zda jsou již muffinky upečené.

PEČÍNKA NA JABLKÁCH S PEČENÝM BRAMBOREM

EM0C3412

Ingredience
600 g vepřového bůčku
2 velká jablka
2 velké cibule
3 bobkové listy
2 lžičky tymiánu
300 ml světlého piva
300 ml vývaru (bujónu)
2 lžíce oleje
Sušený česnek
Sůl
Pepř

Postup
Bůček umyjeme, nakrájíme si 4 porce, osušíme a ostrým nožem nakrojíme do kůže proužky. Osolíme, opepříme a na pánvi s olejem zprudka orestujeme všechny čtyři strany každé porce. Poté přendáme do pekáče.
Na maso nakrájíme na úzké měsíčky jablíčka, na půlkolečka cibuli, přidáme bobkový list a posypeme česnekem a tymiánem. Nakonec vše zalijeme pivem a vývarem. Pekáč přiklopíme a pečeme asi hodinu v předehřáté troubě na 200°C. Potom bůček odkryjeme, polijeme výpekem a pečeme ještě dalších 30-40 minut na 180 °C do zlatova.

Příloha – Pečený brambor

Ingredience:
500 g brambor
Olej
Sůl

Postup:
Brambory umyjeme, neloupeme a rozpůlíme, pokapeme olejem, osolíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 200°C.

 

Vendula Špetlíková se narodila 26. 12. 1981 v Praze. Základy vaření a pečení ji naučila její maminka, výborná kuchařka tradičních českých jídel a studnice receptů našich maminek a babiček. První tištěnou kuchařku Vaříme s Vendy vydala v roce 2015. V současné době píše svůj blog, každý den inspiruje své fanoušky recepty české kuchyně na Facebooku a sociálních sítích, specializuje se na českou kuchyni, a proto jsou její prioritou i české výrobní firmy. Spolupracuje s nimi v rámci marketingových služeb z hlediska značky a komunikace.

Pořad Hezky česky s Vendy a Adamem diváci TV Paprika mohou sledovat od 1. 10. 2018 ve 20:00

Chcete vyhrát kvalitní pomocníky do kuchyně /forma na bábovku a luxusní nůž šéfkuchaře s TV Paprika?

Potom správně odpovězte na naší soutěžní otázku:

Kolik dobrot si pro vás připravili Vendy s Adamem?

Správnou odpověď posílejte na emailovou adresu     Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript do 31.října  2018 s uvedením vaší odpovědi, jména a emailové adresy.

Do předmětu emailu nezapomeňte uvést "TVPAPRIKA"

3 výherci budou informováni emailem či telefonicky (Vyhrává 100., 200. a 300. správná odpověď).

Aktualizováno Pondělí, 15 Říjen 2018 10:28
 

Reklama

Banner