Gastronomie & Restaurace
Slavnostní vyhlášení a předání cen „ČESKÁ CHUŤOVKA 2017“ PDF Tisk Email
Pátek, 20 Říjen 2017 20:12

alt

Ve čtvrtek 19. října 2017 v Hlavním sále Senátu Parlamentu ČR proběhlo slavnostní vyhlášení a předání cen „ČESKÁ CHUŤOVKA 2017“, pořádaná Stálou komisí Senátu pro rozvoj venkova. Letošní soutěž o značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2017 a Dětská chuťovka 2017, která se konala pod záštitou předsedy Senátu Milana Štěcha a ministra zemědělství Mariana Jurečky, zná své vítěze.

Aktualizováno Sobota, 21 Říjen 2017 20:25
Celý článek...
 
Sýry a vína – jak je nejlépe snoubit? PDF Tisk Email
Čtvrtek, 05 Říjen 2017 13:12

alt

Všichni se jistě shodneme, že sýry a vína patří k sobě. Mají totiž společný přírodní charakter. Vzájemně se skvěle doplňují. Jaké jsou ovšem zásady pro jejich párování, abyste z jejich chuti vytěžili to nejlepší? Sýry i víno spojuje nejen složitost jejich výrobních postupů, ale také potřebná pečlivost při zpracování přírodních surovin - mléka a vinné révy - ze kterých se vyrábějí.

Aktualizováno Pátek, 13 Říjen 2017 13:26
Celý článek...
 
Vše, co potřebujete vědět o sýrech PDF Tisk Email
Středa, 04 Říjen 2017 12:59

alt

Sýry patří k nejstarším potravinám lidstva. Nejenže mají rozmanitou chuť, přitažlivou vůni, ale především hrají důležitou roli v naší výživě. Obsahují ale všechny typy sýrů stejné množství vápníku nebo laktózy? Které druhy sýrů jsou nejvhodnější pro děti? Jak poznáme náhražky sýrů? A co tavené sýry – měli bychom se jim opravdu vyhýbat? Ptali jsme se odborníka.

Aktualizováno Pátek, 13 Říjen 2017 13:12
Celý článek...
 
Kuchařka MANŽELÉ V KUCHYNI – JAK ŽÍT S CHUTÍ A VAŘIT PDF Tisk Email
Úterý, 03 Říjen 2017 05:35

alt

Koncem září se v pražské restauraci Eska dělo asi toto: Herec Lukáš Hejlík poklepává do mikrofonu a chystá se uvést další gastronomickou akci roku – Jirka a Marika Kučovi představují svou první, dlouho očekávanou kuchařku MANŽELÉ V KUCHYNI – JAK ŽÍT S CHUTÍ A VAŘIT S LÁSKOU.

Aktualizováno Pondělí, 23 Říjen 2017 05:56
Celý článek...
 
Gambrinus poprvé oslaví chmelobraní ve velkém: Všechno pivo do hospod uvařil z čerstvého chmele PDF Tisk Email
Sobota, 30 Září 2017 13:38

Na začátku října zmizí z hospod klasické varianty piva Gambrinus. Pivovar posílá do svých 5 tisíc hospod pivo nachmelené čerstvým chmelem z letošní sklizně. Gambrinus tak zve český pivní národ do hospod na oslavu chmelobraní. Podle jeho sládků je chmel základem českého piva a jeho sklizeň by se proto měla slavit ve velkém.

Aktualizováno Sobota, 30 Září 2017 13:43
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 7 z 118

Reklama

Banner