Nápoje & Koktejly
Osvěžující léto s Ballantine’s koktejly. PDF Tisk Email
Čtvrtek, 21 Duben 2011 10:12


Blíží se léto a s tím doba míchaných nápojů za teplých dlouhých večerů s těmi, co máme nejraději. Co je v dnešní uspěchané době lepší, než popovídat si se svými přáteli nebo vychutnat společné rodinné chvíle? Pro příjemné posezení či jako osvěžující drink v parném létě jsou míchané drinky ideální.

Celý článek...
 
Vinaři: kvalitu vína výrazně ovlivňují láhve. PDF Tisk Email
Pondělí, 18 Duben 2011 08:24

 

Velké Pavlovice – Způsob lahvování a uchovávání vín je důležitým faktorem pro výslednou kvalitu a chuť vína. Nečisté lahve, nedostatečná ochranná atmosféra a neodpovídající skladovací podmínky způsobují zhoršení kvality, kterou spotřebitel po prvním ochutnání pozná. Proto vinaři investují do moderních technologií, aby vína udržela svoji kvalitu a vůni.
Aktualizováno Pondělí, 18 Duben 2011 08:39
Celý článek...
 
Výsledky vinařského průzkumu: Češi neřeší, z jakých sklenic pijí víno! PDF Tisk Email
Pondělí, 18 Duben 2011 08:15

bat2b6939_vino

Víno už dávno není nápojem králů pro slavnostní příležitosti. U Čechů se stává stále oblíbenějším nápojem pro každodenní příležitosti. Podle Svazu vinařů ČR se letos dostaneme na rekordní spotřebu dvacet litrů ročně na osobu. I přes vzrůstající oblibu Češi příliš neřeší, že na rozdíl od piva patří k vínu také určitá kultura pití. Z vinných sklenic ho výhradně pije pouze každý třetí a jen každý pátý zná rozdíl mezi skleničkami na bílé a červené víno.

Aktualizováno Pondělí, 18 Duben 2011 08:39
Celý článek...
 
Kultura pití vína a pramenitá voda. PDF Tisk Email
Neděle, 17 Duben 2011 05:42

img_9075

Víno je v zemích s rozvinutou vinnou kulturou nejen symbolem lahodného nápoje, ale především atmosféry, kterou kolem sebe dokáže vytvořit. Cílem kultivovaného pití vína je navození dobré nálady, pohody s přáteli a příjemné atmosféry. Konzumace kvalitní vody s vyváženou chutí je při degustaci vína nečekaně důležitá. Díky vhodně vybrané vodě jsou pročišťovány chuťové kanálky, což zintenzivňuje prožitek z vína i při delší degustaci.

Aktualizováno Neděle, 17 Duben 2011 15:49
Celý článek...
 
V ČESKÉ REPUBLICE SE VYRÁBÍ STÁLE VÍCE RŮŽOVÉHO VÍNA. PDF Tisk Email
Sobota, 16 Duben 2011 06:30

 

Vinaři v České republice produkují stále více růžového vína. Vyplývá to alespoň ze statistik Svazu vinařů ČR o spotřebě modrých hroznů. Zatímco v roce 2006 se na výrobu růžových vín využilo asi 6 % modrých hroznů, v roce 2010 to bylo již 20 %. Produkce moravských a českých růžových vín tak během pouhých čtyř let narostla více než trojnásobně!

Aktualizováno Sobota, 16 Duben 2011 16:40
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Další > Konec >>

Strana 80 z 83

Reklama

Banner