Recepty
Brambory. Vitamínová bomba, která dokáže posílit imunitu PDF Tisk Email
Úterý, 09 Říjen 2018 06:17

alt

Zasytí na dlouhou dobu. Dokáží účinně pročistit organismus. Blahodárně působí na pokožku. Obsahují spoustu vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. O „čem“ je řeč? O bramborách. Zelenině, která se může právem pyšnit označením superpotravina.  Superpotravina, kterou bychom měli pravidelně zařadit do našeho jídelníčku. Receptů z nich existují stovky.

Aktualizováno Úterý, 09 Říjen 2018 06:34
Celý článek...
 
Láska prochází kuchyní PDF Tisk Email
Neděle, 30 Září 2018 15:46

20180414 123750

Kulinářský ateliér Ola Kala v Praze tvrdí, že láska prochází kuchyní. Říká také, že trend domácího kulinářství u nás stále stoupá. Řada lidí přistupuje k přípravě pokrmů nikoli jako k povinnosti, ale jako možnosti společného zážitku s přáteli nebo rodinou. Novinkou letošního roku je například úzká spolupráce s francouzským someliérem a gastronomickým ambassadorem Cédricem Picotem, který mimo jiné obsluhoval Václava Havla během jeho večeře v Elysejském paláci, kde se staral o vína a gastronomickou etiketu.

Aktualizováno Úterý, 23 Říjen 2018 05:54
Celý článek...
 
Italský výrobce představuje vynikající bezlepkovou mouku PDF Tisk Email
Středa, 19 Září 2018 18:15

DSC 5604

Kdo někdy zkoušel upéct domácí bezlepkový chléb, ví, že těsto se někdy těžko zpracovává a výsledné pečivo nebývá častokrát tak dobré, jak jste si představovali. Tomu je ovšem konec! Společnost Schär, výrobce chutných bezlepkových potravin, přichází s inovovanou moukou Mix B – Bread-Mix, která má nyní vylepšené složení a pečení s ní znamená zaručený úspěch.

Aktualizováno Sobota, 22 Září 2018 21:10
Celý článek...
 
Král Sýrů s 95letou tradicí dozrál k dokonalosti PDF Tisk Email
Pondělí, 16 Červenec 2018 21:12

alt

Psal se rok 1923, kdy se do Československa poprvé dostal francouzský sýr camembert. Zdali recepturu přivezl některý z českých sýrařů, který se při službě v armádě dostal až do Francie, to zůstává záhadou. Jisté je však to, že se čeští mlékaři a sýraři v Hesově na Přibyslavsku rozhodli tuto delikatesu vyrobit také a založili družstvo na zpracování mléka Pribina.

Aktualizováno Pondělí, 16 Červenec 2018 21:22
Celý článek...
 
Delikátní recepty z nejoblíbenějších italských sýrů PDF Tisk Email
Úterý, 22 Květen 2018 14:20

alt

Sýry mají v Itálii dlouho tradici a jsou neoddělitelnou součástí její světově oblíbené kuchyně. Hlavním regionem pro jejich výrobu je severní Itálie, od náhorní plošiny Asiago až po kraje Piemont, Lombardie a Emilia Romagna, se rozprostírají louky, na kterých se pasou krávy, které dodávají to nejkvalitnější mléko. Právě to je základem těch nejkvalitnějších sýrů. Tajemství jejich zpracování se téměř nezměněné předává z generace na generaci.

Aktualizováno Středa, 23 Květen 2018 14:27
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 2 z 45

Reklama

Banner