Cesta na talíř je cestou kvality PDF Tisk Email
Sobota, 23 Říjen 2021 15:00

alt

 

Úroveň gastronomie a zájem lidí o kvalitní potraviny dlouhodobě stoupá, což se projevuje také v závodních provozech, které byly po desetiletí poměrně konzervativní. Jednou z velkých novinek v této oblasti je projekt společnosti Aramark nazvaný Cesta na talíř. V něm se spojilo několik osobností s cílem nabídnout strávníkům kvalitní pokrmy postavené na prvotřídních surovinách.

 

 

alt

Projekt Cesta na talíř sází na lokálnost, sezónnost, jednoduchost úpravy a v neposlední řadě udržitelnost, využívá zeleninu v duchu hesla od kořínku po lísteček. Hlavním garantem unikátního projektu je Lukáš Sedláček. Ostřílený šéfkuchař má velké zkušenosti s italskou kuchyní, která používá vyzrálé ingredience, hodně bylinek, a hlavně sází na sezónní produkty. A přesně to je základem tohoto revolučního konceptu závodního stravování.

alt

„Poslední roky pozorujeme, že se o kvalitní suroviny a jídlo více zajímají nejen mladí, ale i starší generace zaměstnanců. Podle našich průzkumů už více než polovina lidí starších 45 let nevyžaduje maso jako základ jídelníčku každý den. Třeba s japonskou Toyotou jsme zavedli program kvalitního a vyváženého stravování, který výborně funguje a výživově vyvážené čerstvé jídlo si zde dává přes 40 procent zaměstnanců,“ vysvětluje generální ředitel společnosti Aramark ČR Vladimír Staněk, který je také duchovním otcem projektu Cesta na talíř.

alt

Aramark už řadu let sází na lokální farmářské produkty. Hlavním dodavatelem zeleniny je Farma Božice, uzenářské výrobky dodává rodinná firma Uzeniny Váhala, brambory pocházejí z Vysočiny z Beskydu Fryčovice. „Kvalitní suroviny se nedají nahradit a v jídle se to pozná. Používáme výhradně české vepřové a hovězí maso, kde jsme schopni přesně dohledat původ chovu. Dokážeme využívat lokální farmářskou produkci a dostat tak na talíř kvalitní zeleninu a ovoce v plné zralosti do několika hodin od sklizně, a to nás baví. Ale samozřejmě to děláme hlavně proto, aby si naši zákazníci pochutnali,“ uzavírá Vladimír Staněk. A tomu má sloužit i projekt Cesta na talíř, jehož součástí je také edukace zaměstnanců prostřednictvím videí či spolupráce s výživovým poradcem Petrem Havlíčkem.

alt

Zdroj a foto: www.aramark.cz

Aktualizováno Sobota, 23 Říjen 2021 18:54
 

Reklama

Banner