Vitana zahájila kampaní sezónu „gorilování“ PDF Tisk Email
Sobota, 05 Květen 2018 18:34

alt

Grilovací sezonu roku 2018 zahajuje Vitana již potřetí svou oblíbenou Školou grilu! I tento ročník vedl svou mistrnou rukou šéfkuchař Ivan Vodochodský. Během chvíle vykouzlil pár originálních receptů a zavalil nás nepostradatelnými radami, kterými je dobré se v rámci úspěšné grilovačky řídit. Opět hravě předvedl, jak snadno lze za grilem vykouzlit gurmánské pochoutky.

 

Také tento rok na to nebyl sám. Vitana, český odborník v oblasti koření, totiž přistoupila k tématu přátelského letního grilování hravě a připravila si pro své spotřebitele koncept letního „gorilování“. Ivanovi Vodochodskému pomáhala na grilovačce gorila – maskot letošní „gorilovací“ sezony, protože každá grilovačka, ať už s přáteli, nebo v rodinném kruhu, je hlavně o dobré náladě, pořádném kusu masa a o tom správném a bodrém grillmasterovi. Představeny byly také 4 nové gorilovací směsi: Gorilovací koření na steak, na krkovičku, na kuře a na zeleninu.

alt

Při grilování rádi vsázíme na osvědčenou klasiku,“ říká Alice Feixová z oddělení marketingu společnosti Vitana. „Na grilování si většinou zveme rodinu, přátele a chceme mít jistotu, že si pochutnají. Navíc hodně kuchařek má problém s tím, že během grilování nemůže ochutnat a výslednou chuť doladit. Proto i zkušenější kuchařky často spoléhají na kořenicí směsi od osvědčených značek. Naše uzavíratelné sáčky na suchý zip jsou při venkovním grilování také zajímavým bonusem.

Grilování je hlavně o mase, nicméně v poslední době roste popularita grilování sýrů a zeleniny. „I na tyto potraviny samozřejmě máme kořenicí směsi se sníženým obsahem soli nebo zcela bez soli,“ dodává Alice Feixová.

GRILOVÁNÍ, GORILOVÁNÍ, ZA GRILEM JSME HRAVÍ!

Milé dětské přeřeknutí značí uvolněnost a dobrou náladu při grilování. Šéfkuchař Ivan Vodochodský opět dokázal, že pohoda a příprava kvalitního pokrmu mohou jít ruku v ruce. Vyzkoušejte jeho tipy a ochutnejte skvělé kuře nebo vepřovou panenku podle Ivana Vodochodského.

KUŘECÍ SATAY

Náročnost: jednoduché

Doba přípravy: 30 minut, hodina marinování, 15–20 minut grilování

Ingredience: 600 g kuřecích vykostěných stehen – vrchní část

Marináda

  • Gorilovací koření na steak Vitana
  • 1 šalotka
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce Sójové omáčky bez lepku Vitana
  • 3 lžíce rýžového vína
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce arašídového oleje
  • Kuřecí-satay

Bambusové grilovací jehly

Arašídová omáčka

  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 hrnek nesolených arašídů
  • Čína – bez soli Vitana
  • Chilli kousky Vitana
  • Sójová omáčka sladká Vitana
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce oleje

Postup

Suroviny na marinádu rozmixujeme do hladké pasty. Kuřecí stehna nakrájíme na silnější proužky. Ty napichujeme a současně omotáváme okolo grilovacích jehel tak, aby vznikly malé závitky. Špízy potřeme olejem a vložíme do menšího pekáčku. Přelijeme marinádou a necháme několik hodin marinovat. Odleželé špízy otřeme od marinády a grilujeme dozlatova za občasného otáčení a potírání olejem.

Suroviny na omáčku rozmixujeme a vzniklou pastu zahřejeme – nevaříme!

VEPŘOVÁ PANENKA, KARAMELIZOVANÉ ŘEDKVIČKY

Náročnost: jednoduché

Doba přípravy: 30 minut, 60 minut marinování, 30 minut grilování

  • 600 g vepřové panenky
  • 200 g anglické slaniny na plátky
  • 300 g mladých ředkviček (nebo karotky)
  • 100 g másla
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • Gorilovací koření na krkovičku Vitana
  • Medvědí česnek Vitana
  • Vitana mlýnek 4 pepře
  • Vitana mlýnek Mořská sůl

Postup

Panenku očistíme, okořeníme Gorilovacím kořením Vitana, obalíme slaninou a stáhneme pomocí alobalu do válečku. Grilujeme na grilu asi 20 minut (vnitřní teplota 65 °C), poté rozbalíme a zprudka opečeme.

Ředkvičky nakrájíme na plátky a necháme je zkaramelizovat v másle, balzamikovém octu a Medvědím česneku Vitana.

SPECIÁLNÍ EDICE GORILOVACÍHO KOŘENÍ

Gorilovací koření na krkovičku

Postará se o mírně pikantní aroma, maso krásně provoní a zvýrazní chuť pečeného masa. Osvědčená klasika mezi grilovacími dobrotami je hravě hotová.

Cena: 18,90 Kč

Gorilovací koření na zeleninu

Koření pro báječnou přílohu ke grilovaným masům. Speciální směs česneku, zázvoru a aromatických bylinek skvěle dochutí všechny druhy zeleniny a zeleninové pokrmy. Dodá šmrnc i grilovaným masovým specialitám.

Cena: 18,90 Kč

Gorilovací koření na steak
Gorilovací koření na steak

Hrubě drcený pepř, římský kmín, bílá hořčice a jemnost sladce ostré chuti koriandru. Jedinečná směs dodá masu správně pikantní originální chuť.

Cena: 18,90 Kč

Gorilovací koření na kuře
Gorilovací koření na kuře

Delikátně umleté bylinky, sladká paprika a kmín jsou zárukou chutné grilované dobroty, např. lahodného kuřete, pečené krůty nebo drůbeží rolády.

Cena: 18,90 Kč

Aktualizováno Sobota, 05 Květen 2018 19:06
 

Reklama

Banner