Gastronomie & Restaurace
V českých makových výrobcích opiáty nehledejte PDF Tisk Email
Středa, 05 Srpen 2020 16:34

alt

Díky makovým koláčům, buchtám, závinům a dalším dobrotám patří Česko mezi rekordmany ve spotřebě máku. Ve světě není použití máku v kulinářství příliš obvyklé. Někde je pěstování a užívání máku dokonce zakázané. Česká republika však zaujímá prvenství nejen v celosvětové produkci, ale i konzumaci potravinářského máku. Je však důležité rozlišit mák potravinářský a farmaceutický. V tom prvním případě je mák superpotravinou a jeho konzumace s sebou nenese žádná rizika, právě naopak.

 

Aktualizováno Čtvrtek, 06 Srpen 2020 08:26
Celý článek...
 
Letní pravidla pitného režimu PDF Tisk Email
Úterý, 04 Srpen 2020 06:42

alt

Jak si nezkazit krásné slunečné dny, vysněnou dovolenou a chvíle odpočinku? Pít čistou pramenitou vodu a přírodní minerálky dřív, než se ohlásí žízeň! Teplota vzduchu se stále zvyšuje1) a v horkých dnech dochází snadněji k dehydrataci. Ta může být obzvlášť nebezpečná, když se spojí s konzumací tučných jídel a alkoholu, s dlouhým pobytem na sluníčku nebo se zvýšeným pocením. Pomůže dodržování jednoduchých pravidel…

Aktualizováno Čtvrtek, 06 Srpen 2020 08:24
Celý článek...
 
Lišácká novinka s příchutí meruňky PDF Tisk Email
Pondělí, 27 Červenec 2020 07:17

alt

Značka Lišácké jablko představuje novou příchuť – Meruňku. Ta je na českém trhu v sortimentu jablečných ciderů první s takto unikátní kombinací ovoce. Novinka posílí stávají lišácké duo Hruška a Jablko a nabídne tak českému spotřebiteli další oblíbenou chuť. Osvěžující alkoholický nápoj s jablečným základem lze zakoupit v plechových obalech s objemem 500 ml.

Aktualizováno Středa, 05 Srpen 2020 17:59
Celý článek...
 
Letní recepty plné bylinek, zeleniny, ryb a svěžesti PDF Tisk Email
Středa, 22 Červenec 2020 11:33

alt

Letní sezóna je v plném proudu. Se žhavými srpnovými teplotami asi těžko budete mít chuť na něco, co vás ještě více rozpálí. Proto si pro vás Akademie kvality připravila pořádnou nálož osvěžujících receptů, které potěší nejen žaludek, ale taky vaše časové možnosti. Jejich příprava je totiž poměrně rychlá a jednoduchá. O to více budete překvapeni, jaké lahodné plody sklidí vaše kulinární umění.

Aktualizováno Pondělí, 27 Červenec 2020 06:50
Celý článek...
 
Rané, pozdní, nové aneb vyznáte se v bramborách? PDF Tisk Email
Úterý, 21 Červenec 2020 07:33

alt

Bramborová medaile. I tak by se dalo charakterizovat umístění brambor z hlediska zkonzumovaného množství plodin ve světě. Před nimi jsou už jenom rýže, pšenice a kukuřice.

Aktualizováno Čtvrtek, 23 Červenec 2020 09:36
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 1 z 136

Reklama

Banner