Gastronomie & Restaurace
Nejen na sv. Václava si připijte pivem aneb Střípky z historie zlatavého nápoje PDF Tisk Email
Pátek, 23 Září 2022 18:56

alt

To, že je sv. Václav patron českého národa, víme snad všichni. Možná ale někoho překvapí, že drží svou ochrannou ruku také nad pivovarnictvím. Co si z·toho můžeme odvodit? Že i svatí mají rádi pivo. Musíme si ale uvědomit, že pivo dříve bylo úplně jiné. Pojďme si o něm říct pár zajímavostí.

Aktualizováno Neděle, 25 Září 2022 07:58
Celý článek...
 
Patnáctý ročník Vinobraní na Grébovcezve na D(d)vojku PDF Tisk Email
Čtvrtek, 22 Září 2022 20:23

alt

Vinobraní na Grébovce si za svou čtrnáctiletou existenci získalo pověst jedné z největších událostí podzimní Prahy. Letos se koná 23. a 24. září na již tradičních místech, tj. na náměstí Míru a v Havlíčkových sadech (Grébovce). Návštěvníky čeká jako obvykle bohatý doprovodný program, vystoupení oblíbených hudebních skupin jako Eddie Stoilow nebo Děda Mládek Illegal Band. Chybět nebude ani energická bubenická show a speciální program pro děti. Vinobraní na Grébovce si vybral také skvělý muzikant Petr Rezek pro slavnostní křest svého nejnovějšího alba.

Celý článek...
 
Znovuzrození Pivovarského domu v centru Prahy PDF Tisk Email
Úterý, 20 Září 2022 06:43

alt

Koncem května obletěla český pivní svět zpráva, že známý podnik Pivovarský dům v Ječné ulici po téměř 25 letech končí. Za dobu své existence si restaurace vybudovala dobrou pověst, ať už díky tradiční české kuchyni, tak i tím, že se v místním pivovaru vyučilo mnoho českých i zahraničních sládků a uvařilo se nesčetně zajímavých a inovativních piv.

Aktualizováno Úterý, 20 Září 2022 07:02
Celý článek...
 
ONGRES FOR GASTRO & HOTEL 2022 již v září: Jaká je reálná tvář současného pohostinství? PDF Tisk Email
Neděle, 18 Září 2022 10:22

alt

 

Největší setkání profesionálů a fanoušků moderní gastronomie a hotelnictví se 29. září uskuteční na KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL 2022. V Kongresovém sále výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech se účastníci seznámí s reálnou tváří současného pohostinství v Česku. Vystoupí významné osobnosti oboru s novinkami i radami pro úspěšné podnikání, slavné food blogerky se potkají v panelové debatě a chybět nebudou ani ukázky kuchařského umění. Oficiálními vozy kongresu jsou automobily značky FORD.

Aktualizováno Úterý, 20 Září 2022 05:53
Celý článek...
 
Podzimní menu Mlékárny Valašské Meziříčí & Návrat k tradicím PDF Tisk Email
Pátek, 16 Září 2022 19:45

nvraradicmgoros

Podobně, jako je propojena historie střední Evropy, je propojena i její kuchyně. Často se vedou bitvy o prapůvod řady lahůdek, které považujeme v dané zemi za tradiční. Tak je tomu například u knedlíků nebo perníku, jejichž zpracování a variant jsou stovky. Můžeme si tak pochutnat na knedlících kynutých, bramborových, houskových, karlovarských, krupicových, špekových, tvarohových, ovocných i plněných nejrůznější zeleninou.

Aktualizováno Úterý, 20 Září 2022 07:00
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 1 z 162

Reklama

Banner