Nový výzkum, který si společnost HONOR nechala vypracovat u příležitosti uvedení skládacího smartphonu Magic V3 na trh, poukázal na psychickou zátěž, kterou pociťují lidé pracující v kancelářích. Průzkum mezi 8 000 profesionály z celé Evropy ukázal, že průměrný kancelářský pracovník používá během pracovního dne tři zařízení – včetně notebooku, tabletu, sluchátek a někdy i několika mobilních telefonů.

Třetina respondentů přiznává, že přestože tato zařízení hrají zásadní roli v jejich každodenním životě, jejich množství jim přináší stres a úzkost. 25 % dotázaných se cítí zahlceno množstvím notifikací, které dostávají – každý sedmý dotázaný obdrží více než 30 notifikací denně. Zároveň 65 % respondentů prozradilo, že má problém udržet si přehled o svých zařízeních.

Problém se dále prohlubuje během dojíždění do práce, kdy 12 % respondentů vyjadřuje obavy, že pravidelné přenášení těžkého technického vybavení může mít negativní vliv na jejich zdraví. Studie totiž zjistila, že průměrný pracovník přenáší do kanceláře a zpět tašku o hmotnosti 4 kg – což je jako nosit všude s sebou fritézu.

Lidé chtějí jedno zařízení na vše
Rostoucí počet dnů, které lidé tráví v kancelářích, vede k tomu, že každý pátý zaměstnanec by rád nosil pouze jedno zařízení, které zvládne vše.

Průzkum ukázal, že 52 % respondentů by si připlatilo za jedno zařízení, které by nahradilo více zařízení, a každý sedmý respondent uvedl, že skládací chytrý telefon by mu usnadnil život.

Zbavit se všech technologií však není řešením, protože každý čtvrtý respondent uvedl, že by se bez svých přístrojů cítil ztracený, a téměř 15 % dokonce uvedlo, že jejich život se točí kolem technologií. S přáním nosit méně zařízení by tedy mohl být odpovědí na jejich potřeby chytrý telefon, který by fungoval zároveň jako tablet a notebook.

Tony Ran, prezident společnosti HONOR EU, dodává: „Výzkum ukazuje, že lidé jsou svými zařízeními zatěžováni – a to doslova i obrazně. Zcela se vzdát technologií není možné, ale přinášet jejich inovace ano. Proto jsme vyvinuli skládací chytrý telefon HONOR Magic V3, který nabízí jednoduché a komplexní řešení problému s přetížením technologiemi a snižuje mentální zátěž způsobenou množstvím různých zařízení.“

HONOR Magic V3 díky svému supertenkému a lehkému tělu neznamená žádnou zátěž, což určitě potěší 35 % respondentů, kteří by rádi nosili méně technologií. Navíc díky jeho vysoké odolnosti a dlouhé výdrži baterie není potřeba nosit s sebou objemné pouzdro ani nabíječku.

Hlavní zjištění výzkumu
– 35 % respondentů by u sebe chtělo nosit méně zařízení.
– Každý pátý dotázaný by chtěl mít jedno zařízení, které zvládne vše.
– 52 % respondentů by si připlatilo za jedno zařízení, které by nahradilo více zařízení.
– Každý šestý respondent uvedl, že by mu skládací chytrý telefon usnadnil život.
– 65 % respondentů prozradilo, že nedokáže mít přehled o všech svých zařízeních.
– 25 % dotázaných se cítí zahlceno množstvím notifikací, která dostávají.
– Každý sedmý respondent tvrdí, že dostane denně více než 30 notifikací.
– Každý čtvrtý respondent uvedl, že by se cítil bez svých zařízení ztracen.
– 15 % dotázaných uvedlo, že se jejich život přímo točí kolem technologií.
– Dojíždějící lidé s sebou v průměru nosí 3 technická zařízení.
– 67 % respondentů tvrdí, že v důsledku hybridní práce nosí do kanceláře a z kanceláře více techniky.
– Dojíždějící s sebou nosí tašky o průměrné hmotnosti 4,1 kg.
– 12 % respondentů se obává negativního vlivu, který může mít nošení tolika zařízení na jejich zdraví.
– 22 % dotázaných tvrdí, že si mohou dovolit koupit nové zařízení, když je to stávající již nepodporováno.
– 10 % respondentů uvedlo, že mají pojištění na všechna svá zařízení.

Průzkum mezi 8 000 dospělými, kteří pracují v kanceláři nebo v hybridním pracovním prostředí v DE, ES a PT, IE, FR, IT, PL a UK.