Poslední prázdninový víkend se v Praze ponese ve znamení zábavy pro celou rodinu, svobody, volnosti, amerického životního stylu, motocyklů, adrenalinu, jídla, hudby i programu pro nejmenší. Na programu je další ročník All American Festu! Ten se uskuteční na holešovickém Výstavišti od pátku 30. srpna do neděle 1. září a nabídne 3denní nabitý program pro širokou veřejnost. Akce, která v sobě spojuje zavedené Prague Harley Days, s novým rodinným food festivalem Smoke & Fire, letní edicí oblíbených FMX Gladiator Games a letos prvně i s evropským festivalem Route 66, bude dokonalým vrcholením letošního léta. Nadchne totiž milovníky motocyklů, aut, gastronomie, hudby, adrenalinu i neokoukané podívané nebo rodinné zábavy.

All American Fest bude nabitý doslova od začátku do konce. Přinášíme proto programové hity, které si rozhodne nesmíte nechat ujít.

SPANILÁ JÍZDA

All American Fest bez tradiční spanilé jízdy by prostě nebyl All American Fest! Zažijte nejkrásnější spanilou jízdu na světě a užijte si jízdu Prahou, včetně jejího historického centra a těch nejkrásnějších míst ze sedla motocyklu mezi dalšími stovkami jezdců, kteří váš zážitek jen a jen umocní! Letos navíc povede po úplně nové trase – od holešovického Výstaviště, kolem Štvanice na Magistrálu, okolo Národního muzea, přes Nuselský most, kolem Kongresového centra k Vyšehradu, následně okolo Tančícího domu, směrem ke Karlovu mostu a přes Čechův most zpět do Holešovic. Spanilou jízdu letos prostě nesmíte vynechat! Energie, emoce, pocity nadšení a sounáležitosti – to je něco, co se nedá slovy popsat, to musíte zažít!

Uložte si datum a čas – SOBOTA, 31. srpna – 10:30 start (řazení od 9:00 – nezapomeňte si včas vyzvednout v info stánku pásku na motorku opravňující k účasti ve spanilé jízdě!)

FMX GLADIATOR GAMES S PÁTEČNÍM A SOBOTNÍM NIGHT JUMPEM

Exhibice ve freestyle motokrosu pod širým nebem s jedinečnou, neopakovatelnou atmosférou vám za žádných okolností nesmí uniknout. Totální borci v čele s Petrem „Pilníkem“ Pilátem předvedou to nejlepší ze svého nepřeberného rejstříku skoků, salt a triků, při kterých bude doslova tuhnout krev v žilách! To vše v komentované podobě v podání Petra Piláta a Marka Rejmana, organizátora FMX Gladiator Games. A aby byla atmosféra skutečně umocněná na maximum, v pátek a sobotu se navíc můžete těšit na speciální night jump – půlhodinový set exhibic freestyle motokrosu za umělého osvětlení!

Uložte si datum a čas
PÁTEK, 30. srpna (16:00 – 16:30, night jump 20:30 – 21:00)
SOBOTA 31. SRPNA (12:00 -12:30, 17:00 – 17:30, night jump 20:30 – 21:00)
NEDĚLE 1. září (12:00 -12:30, 16:30 – 17:00)

SMOKE & FIRE S WORKSHOPY MISTRŮ KUCHAŘŮ

Zaplňte svůj žaludek a uspokojte chuťové buňky i mlsný jazyk! Letos poprvé poznáte, co znamená Smoke & Fire Food a proč je to oslava přípravy jídla ohněm a kouřem pod širým nebem. V rámci celého All American Festu okusíte nespočet grilovaných a BBQ specialit, nejen v americkém stylu, ale i napříč světovou kuchyní. A pomyslnou třešničkou na dortu budou workshopy mistrů kuchařů. Těšit se můžete například na BBQ guru a food youtubera pipMastera, který poradí, jak na správný Low & Slow bůček, trhané vepřové a co na to drůbež a minout nemůžete ani workshop šéfkuchaře Hell Smoke Sultána, který vás nechá nahlédnout do tajů BBQ a vyladěné přípravy pravého Low & Slow. A za vidění bude stat i workshop bourání prasete nebo býka, kterým vás provede řezník mistr Čejka!

Uložte si datum a čas:
PÁTEK, 30. SRPNA (16:30 – 17:30 workshop pipMaster, 17:30 – 18:30 workshop bourání prasete mistrem Čejkou)

SOBOTA 31. SPRNA (13:30 – 14:00 workshop bourání býka mistrem Čejkou, 15:30 – 16:30 workshop pipMaster, 17:30 – 18:30 workshop Hell Smoke & Sultán, 19:30 – 20:30 workshop bourání prasete mistrem Čejkou)

NEDĚLE 1. ZÁŘÍ (14:00 – 15:00 workshop pipMaster, 15:30 – 16:30 workshop Hell Smoke & Sultán)

HARLEY-DAVIDSON DEMO JÍZDY

Vyzkoušejte si aktuální modelovou řadu motocyklů Harley-Davidson, užijte si dokonalou vyjížďku, poznejte osobitý styl vámi vybraného motocyklu a zjistěte, jak vám bude sedět a slušet! Po celé 3 dny máte jedinečnou šanci zažít Harley-Davidson Demo jízdy, a to zcela zdarma! Stačí dorazit k demo trucku, vybrat si čas a konkrétní model a pak už jen osedlat motocykl. Řidičský průkaz skupiny A, občanský průkaz a moto výbavu s sebou! A pokud zůstanete na All American Festu po celé 3 dny nic vám nebrání vyzkoušet třeba i všechny modely Harley-Davidson!

Uložte si datum a čas:

PÁTEK, 30. srpna – NEDĚLE 1. září (každou hodinu vyjíždí jedna vyjížďka)

KAPELY

Hudební program, kapely a živé hraní nesmí na All American Festu chybět! Letos se můžete těšit na 3 hlavní kapely, jejichž koncerty by vám rozhodně neměly uniknout. Hned v pátek to bude Knuckle Head – dvojice hrající Dark Country, kterému nechybí pořádná porce energie v kombinaci se syrovým autentickým soundem. Druhou páteční kapelou bude Noisetrap – seskupení hrající basement pop. Silné vypovídající texty a inovativní přístup k hudbě jako žánru a tvorbě hudby už teď slibuje skvělý posluchačský zážitek. Sobota pak bude patřit především kapele John Wolfhooker – modernímu rockovému bandu pohybující se na hranicích popu, punku a hardcore. Jejich vystoupení založené na energii, hudební dynamice a chytlavých melodiích je zárukou originální hudební show.

Uložte si datum a čas:

PÁTEK, 30. SRPNA (21:00 – 22:00 Noisetrap, 22:00 – 23:00 – Knuckle Head)

SOBOTA, 31. SRPNA (21:00 – 22:00 John Wolfhooker)

SOUBOJ KAPEL

Pokud na All American Fest vyrážíte především za motorkami, jídlem nebo adrenalinem, nenechte si ani tak ujít speciální hudební program! Letos je na program totiž skutečná pecka v podobě hudebního battle pojmenovaného Souboj kapel! Dvě kapely, Sound City a Wotazník budou hrát songy, v nichž je buď slovo SMOKE nebo FIRE. Každá kapela zahraje část songu a vy společně s odbornou porotou rozhodnete, kdo se vám líbil více a kdo se stane vítězem. U toho prostě nesmíte chybět!

Uložte si datum a čas:

SOBOTA, 31. srpna 19:00

ROUTE 66 A DOGA

Letos poprvé se All American Fest spojuje i s evropským festivalem Route 66! Legendární americká silnice doslova protkne pražské Výstaviště a vy v jeho areálu najdete hned 10 stanovišť, které připomenou 10 významných míst na americké Route 66. Navíc nás čeká i jedna velká premiéra! Přímo na All American Festu se uskuteční premiéra dokumentárního filmu ROUTE 66 & ROCK’N’ROLL mapující velkolepé turné a jízdu české rockové kapely Doga právě po Route 66. Premiéry se dokonce zúčastní přímo i členové kapely, a tak si ji nenechte ujít a dorazte do pavilonu B na „Doga ve filmu“.

POLEDANCE

Krásné dívky a ženy s dokonalými těly ve vyladěných kostýmech předvedou na tyči pořádnou porci akrobacie a tance! Přesně to je Poledance Battle! Letos navíc nemusíte být jen v roli diváka. Přihlaste se sama, nebo pokud máte doma, ve škole nebo v práci kamarádku nebo kolegyni, tak na nic nečekejte a přemluvte ji ať jde do toho. Pošlete registrační performance video na mail poledance@pragueharleydays.cz a čekejte až se s vámi pořadatelé spojí. Žádná účastnice neodejde bez finanční odměny! Vítězka bere 15 000 Kč, stříbrná finalistka 10 000 Kč a bronz je za 5 000 Kč. Všechny ostatní účastnice získají shodně po 1 000 Kč.

Uložte si datum a čas:

PÁTEK, 30. srpna – 19:00 – 20:30

CUSTOM BIKE SHOW

Soutěž a výstava originálních motocyklových přestaveb nesmí na All American Festu chybět ani letos! Po celé 3 dny můžete obdivovat a kochat se krásou silných strojů na dvou kolech a zlatých ručiček mistrů customů. Anebo, pokud sámi nějakou unikátní přestavbu vlastníte, můžete ji přihlásit a pokusit se s ní v soutěži zabodovat. Přihlásíte ji na mailu info@bcmotorcycles.cz nebo přímo na All American Festu po spanilé jízdě. Letos se soutěží ve dvou kategoriích Radical a Modified H-D, určené pro motocykly Harley-Davidson. A aby toho nebylo málo přidali pořadatelé i soutěž Top Paint o nejlepší lak a Best of, tedy nejlepší motocykl, který si zvolí sami návštěvníci All American Festu.

POSTAPO

A v neposlední řadě si nesmíte nechat ujít ani post-apo zónu. Čekají na vás bizarní postavy skoro jako z amerického hororu, auta a motorky v post-apo stylu, a dokonce i speciální drinky. Prozkoumejte celou post-apo zónu, užijte si trochu děsivé zábavy a těšte se i na speciální show a post-apo convoy, který bude projíždět Výstavištěm a rozhodně o sobě dá vědět!

A to nejlepší na konec! VYHRAJTE CESTU DO AMERIKY!

Kde jinde než na All American Festu vyhrát výlet do Ameriky? Přesně tak! Jediný výherce získá dvě zpáteční letenky přímo do Ameriky. Výherce poletí nejprve do Las Vegas, kde se ubytuje na tři noci přímo v srdci města hříchu a v hotelu kde se začala psát historie města, v hotelu Flamengo. Následně si vyzvedne automobil, který bude mít k dispozici po celou dobu výletu. V Las Vegas si může užít noční život, vyrazit na nákupy, navštívit Grand Canyon, Hoover Dam, zajít na některou světoznámou show, nebo prostě jen poškádlit štěstí v casinu. Potom se vydá na cestu po slavné Route 66 – Navštíví několik ikonických míst jako je Kingman, Needles či Barstow a cestu zakončí v Los Angels, přímo na molu v Santa Monice, kde je konec Matky silnic. Zde bude mít chvilku na odpočinek, může zajít na Hollywood Blvd. nebo do Universal studios.

A co je pro šanci na výhru třeba udělat? Zakoupit si 3denní vstupenku na All American Fest a tipnout si kolik se prodá čepovaných půllitrových piv od začátku akce do neděle 1. září do 12 hodin. Vyhrává nejpřesnější tip. Svůj tip je třeba zaregistrovat zde: https://pragueharleydays.cz/cs/vyhraj-cestu-do-ameriky/

KDY: 30. 8 – 1. 9. 2024

KDE: Praha, Výstaviště Holešovice

https://www.ticketlive.cz/cs/event/all-american-fest-2024

Jednodenní vstupenka – 500 Kč

Celoeventová vstupenka – 1 200 Kč

Více informací na www.allamericanfest.cz