Ovčí sýry patří k nejoblíbenějším slovenským gastronomickým specialitám. Brynza, oštiepky, uzený ovčí sýr… V Muránské salaši je vyrábějí podle tradičných receptur ze 100% ovčího méka z vlastního chovu v čisté, nádherné přírodě na okraji Národního parku Muránska planina, v samém srdci Slovenska. Produkty s originálním logem “Muránsky salaš” jsou nyní  dostupné také v Praze – v novém Bistru U Býka v Hybernské ulici nedaleko Prašné brány a Masarykova nádraží. Vždy čerstvé a v nejvyšší kvalitě.

Obliba ovčích sýrů je dána nejen výtečnou chutí, ale také řadou dalších benefitů. Za plnou, výraznou chuť ovčí sýry vděčí vyššímu obsahu tuku v ovčím mléce. Oproti kravskému a kozímu mléku má to ovčí také mnohem více bílkovin, aminokyselin, enzymů, vitaminů a minerálů. Je také zdrojem vitaminů skupiny B a kyseliny pantotenové, která pomáhá snižovat cholesterol, zdolávat infekce a únavu. Zdravé horské muránské sýry mají všestranné využití ve studené i teplé kuchyni – třeba na legendární bryndzové halušky nebo bryndzové pirohy.

O BISTRU U BÝKA

Nové Bistro U Býka v Hybernské ulici v centru Prahy nabízí ty nejlepší československé chutě.  Čerstvé uzeniny, speciality z masa či ryb podle originálních receptur, klasické saláty, ale také polévky, guláš, burgery… V Bistru U Býka je každý den na výběr z kvalitních chlazených i teplých jídel určených pro konzumaci v bistru či k zakoupení s sebou. Většina produktů pochází přímo od tradičního slovenského výrobce, společnosti TAURIS.

Otevírací doba: PO – PÁ: 8.00 – 20.00 / SO 9.00 – 20.00 / NE 10.00 – 18.00

Produkty dostupné v Bistru U Býka lze nyní objednávat také online přes platformu Foodora.

Zdroj: www.bistroubyka.cz