Již 23. ročník soutěže Tvář roku se uskutečnil pouhé čtyři minuty chůze od Staroměstského náměstí, v podniku FU Club & Lounge v Dlouhé ulici. Také letos byli vítězové dva – v dívčí kategorii vyhrála Petra Podubecká (17), v chlapecké Marek Hlava (19), který překvapil porotu i návštěvníky svými vzpěračskými schopnostmi. O jejich prvenství rozhodla dvacítka více i méně známých tváří ze světa showbyznysu, nechyběla ani loňská vítězka Anna Pátková (20). O čem soutěž Tvář roku 2024 vlastně byla?

„Je to jedna z nejprestižnějších tuzemských soutěží krásy. Dnes večer před diváky a porotu předstoupilo sedm dívek a šest chlapců, sedmý bohužel odstoupil z osobních důvodů. Všichni absolvovali dvě módní přehlídky i volnou disciplínu. Nešlo ani tak o to vyhrát, ale zúčastnit se. Častokrát se totiž stane, že i soutěžící, který neskončí na prvním či druhém místě, zaujme některého ze sponzorů a jeho kariéra záhy začne nabírat úplně jiné obrátky,“ prozradila Lucy Junk, spoluorganizátorka soutěže Tvář roku 2024, která rovněž usedla do poroty.

V ní nechyběli ani zakladatel této soutěže Josef Čermák, komik Václav Upír Krejčí, diskžokejka Andrea Pomeje, moderátor Petr Jančařík, zpěvačka Marie Pojkarová, herečky Bára Fišerová, Simona Prasková, Jana Vaculíková a Eva Alner Jízdná, zpívající spisovatel Richard Sacher, módní návrhář a stylista Kája Pavlíček, malíř, spisovatel a režisér Vladimír Kiseljov a mnoho dalších. Úžasným překvapením zejména pro přítomné teenagery byly hvězdy z televizní reality show Survivor – Jack Hamid, Matěj Quitt, Kristina Alexandra Hrbková a Nikola Kabátová.

K nejveselejším okamžikům akce Tvář roku 2024, kterou moderoval Michal Touš z internetové televize All Television, patřilo hudební vystoupení Václava Upíra Krejčího. Ostatně tento známý mim a komik bavil publikum svými vtípky průběžně celý večer. Pozadu nezůstal ani Richard Sacher, když zpíval letní song Jsi moje holka.

Návštěvníky mile překvapila svým hlasem Marie Pojkarová, jež tentokrát nezpívala svůj nejznámější šlágr Pejskové se koušou, ale parádní cover verzi megahitu You’re No Good od Dee Dee Warwickové. Tu opatřila českým textem Jsi jen blud. Slavný song All I Ask Of You z muzikálu Fantom opery nádherně interpretovali Tomáš Ringel a Veronika Vršecká. Do dražby byl věnován I obraz malíře Vladimíra Kiseljova – znamení Ryby. A na závěr ta nejchvályhodnější informace – výtěžek ze slavnostního finále soutěže Tvář roku 2024, kterou pořádaly společnosti Let´s iTEMS a StockholmDream Production, poputuje na dobročinné účely prostřednictvím spolku Galerie Silných Srdcí!

Foto: J. Hauer a Jana Abrahámová