Pražskou zoologickou zahradu už tento víkend provoní čerstvé hmyzí speciality. Na menu podávaném na terase Vzdělávacího centra poblíž hlavního vchodu budou sarančata v banánovém těstíčku, cvrčci na česneku nebo špízy z vícero druhů hmyzu. Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávky zdarma, komentované přípravy pokrmů a ukázky farmově chovaných bezobratlých. Lidé se také dovědí benefity této zatím poněkud exotické kuchyně. Po celý víkend si ale budou pochutnávat i obyvatelé Zoo Praha – speciální krmení čekají surikaty, mravenečníky nebo vzácně chované ještěry z nové expozice Gobi.

Hmyzí menu


Potemníci po indicku
Cvrček na česneku
Saranče v banánovém těstíčku
Moučný červík na sladko s jablky
Špíz z vícero druhů hmyzu


Speciální komentovaná krmení


10.15 krmení talapoinů – Rezervace Dja
10.30 krmení plazů v pouštní expozicí Kattakum – Pavilon šelem a plazů
10.30 krmení hrabáčů – Africký dům
10.45 krmení surikat – Africký dům
12.30 krmení hmyzožravých ptáků – Sečuán
13.00 krmení plazů – Gobi
14.00 krmení mravenečníků – Mravenečníci
14.45 krmení ibisů skalních – Ibisové

  • zároveň probíhají také standardní komentovaná krmení a setkání

Zoo Praha – Hlavní stránka