Zpěvák Petr Kolář se přiznal, že je vzorný klient svého praktického lékaře. A neříkal to jenom proto, že za sebou měl 14 erudovaných zdravotníků, finalistů projektu Anděl mezi zdravotníky.

Anděl mezi zdravotníky

„Nejsem hypochodr, ale na preventivní prohlídky chodím, vždyť mi to posílají domů už i domů. Je to to nejmenší anebo naopak nejvíc, co mohu pro své zdraví udělat,“ usmíval se Petr Kolář v zákulisí náchodského divadla, kde se soutěž Anděl mezi zdravotníky konala.

Při svých cestách po koncertech zatím lékařskou pomoc nepotřeboval. Pouze jednou se mu udělalo tak špatně, že málem koncert nedozpíval.„Jel jsem na vystoupení a na místo koncertu jsem dojel hladový. Dal jsem si dva banány, a jak na mne pražilo slunce, měl jsem opravdu hodně práce sám se sebou, abych vůbec dozpíval. Pak jsem sedl a vypil snad tři litry vody. Nebylo to příjemné. Když jsem se pídil proč, zjistil jsem, že existuje tzv. zkřížená alergie. Banán a do toho prudké slunce může některé jedince skolit.“

Vítězi projektu Anděl mezi zdravotníky byli všichni, nicméně porota složená z osobností kulturního, společenského a politického života rozhodla takto:

1. místo si obsadil MUDr. Petr Zeithaml 

2. místo získala Bc. Romana Jelínková Jehličková 

3. místo si zasloužila PhDr. Jana Zapletalová 

Cenu Sympatie Anděl mezi zdravotníky časopisu Florence získal MUDr. Petr Holba 

Cenu Sympatie Anděl mezi zdravotníky test4cancer.cz získala Kristýna Neurvitová 

Ředitel soutěže David Novotný po finále uvedl: „Toto je už 5. ročník, a jako každý rok mě mrzí, že jsou jen první tři místa, ocenil bych všechny finalisty. Doufám, že si soutěž užili a budou na dny strávené na soustředění v Hotelu Studánka a posléze při finále v Náchodě rádi vzpomínat. Všichni zdravotníci, nejen tito na podiu, mají můj neskonalý obdiv a úctu.“

Výtěžek z kasiček, které kolovaly mezi diváky, poputují na podporu Stacionáře Cesta v Náchodě, stacionáře Nona v Novém Městě nad Metují a do Nadačního fondu Šťastná hvězda.