Strom PRO republiku. Koalice SPD/TRIKOLORA/PRO zahájila kampaň do krajských voleb v Ústeckém kraji. Na hoře Říp se 20.8.2024  konala jedinečná akce pořádaná koalicí SPD/TRIKOLORA/PRO, která přilákala jak zástupce médií, tak velký počet návštěvníků. Událost spojila tradiční hodnoty s moderními aktivitami a představila program nově utvořené koalice národně konzervativních sil SPD/TRIKOLORA/PRO a zahájení kampaně do krajských voleb v Ústeckém kraji.

Program odstartoval představením zástupců a kandidátů nově vzniklé koalice. Úvodního slova se ujal předseda strany PRO Jindřich Rajchl, který stručně představil cíle a hodnoty koalice a vyzval návštěvníky k nadcházejícím zářijovým volbám.

Dále v proslovu pokračoval Jaroslav Foldyna, poslanec za SPD a lídr kandidátní listiny v Ústeckém kraji. Připomněl symboly státní hrdosti a vlastenectví právě na úpatí hory Říp, jedním z našich historických symbolů.

Svým proslovem o spravedlivé sociální politice nadchla návštěvníky i poslední z kandidátky, ale zároveň jedna z čelních představitelů PRO Ivana Turková, kandidátka do krajských voleb, která zároveň představila i navrhovaný pilotní projekt ve spolupráci s MPSV zaměřený na pomoc dlouhodobě nezaměstnaným.

Strom PRO republiku

Akce dále pokračovala zasazením stromu, lípy srdčité, našeho národního symbolu, kterým koalice demonstrovala národní hrdost a trvalé hodnoty.

Zajímavým momentem akce bylo i společné krájení chleba mezi zástupci médií a kandidáty, symbolizující vstřícnost a přátelství. Akce vyvrcholila předáním finanční podpory Spolku pro ochranu opuštěných a týraných zvířat v Řepnicích.

Po celou dobu akce bylo zajištěno bohaté občerstvení, které uspokojilo chutě všech účastníků. Návštěvníci si mohli vychutnat tradiční české speciality i moderní gastronomii.

Začátek kampaně na úpatí hory Říp přijela podpořit i řada osobností. Hokejová legenda Vladimír Růžička, který je sám rovněž kandidátem za koalici, MUDr. Ilja Baudyš, který kandiduje do senátu za Litoměřicko nebo bývalý ministr dopravy a nynější kandidát za Správnou volbu s podporou koalice SPD/TRIKOLORA/PRO do senátu za Teplicko Zdeněk Žák.

Akce se setkala s velmi pozitivní odezvou, a to nejen mezi příznivci koalice SPD/TRIKOLORA/PRO, ale i mezi širokou veřejností. Spojení tradice a zábavy na ikonickém místě, jakým je hora Říp, přineslo příjemný a inspirativní zážitek pro všechny zúčastněné.

Koalice SPD/TRIKOLORA/PRO tímto způsobem opět ukázala svůj zájem o podporu komunit a udržitelný rozvoj, čímž získává stále větší podporu mezi voliči.

Tato akce je dalším krokem Koalice SPD/TRIKOLORA/PRO směrem k propojení tradičních českých hodnot s moderním životním stylem, což se odrazilo v hojné účasti a pozitivní atmosféře celé události.