Odborník na etiketu, savoir vivre aneb umění žít, zároveň milovník umění, to vše je  Denis Tureček. Jeho profesní život je neskutečně zajímavý. Před několika dny proběhla mimořádná benefiční akce Prosecco Gala n.5, která se konala 22. června ve Werichově vile, kterou Denis Tureček organizoval.

Denis Tureček, narozený v roce 1990, patří do generace mileniálů. Vystudoval gymnázium v Hodoníně a od střední školy byl aktivní v rozvoji společnosti. Účastnil se mnoha studentských summitů a stál u zrodu České středoškolské unie. Pracoval v různorodém prostředí, od krupiéra až po krejčovství, a nyní se věnuje školení etikety, prvního dojmu a efektivní komunikace. Je otec dvou dětí a jeho vlastní zdravotní stav ho inspiroval k tomu, aby pomáhal ostatním a zlepšoval společnost kolem sebe.

Denis má bohaté zkušenosti v oblasti školení a tréninku. Jeho kurzy navštěvují lidé všech věkových kategorií, od školáků po manažery. Spolupracuje s různými organizacemi a nadačními fondy, které mají významný společenský dopad. Jeho vášeň pro umění a kulturu jej přivedla k tomu, aby byl pravidelným hostem předních českých kulturních institucí. Kromě školení také píše knihu o savoir-vivre a umění žít.

Denis Tureček

Denis věří, že každý z nás může přispět k lepšímu světu. Obdivuje příběhy jednotlivců a nešetří superlativy, kdy o ostatních říká, že jsou boží. Jeho hodnoty jsou postaveny na respektu, úctě a vůli pomáhat ostatním. “Peníze jsou pouze jeden ze zdrojů, kterými se dá dělat svět lepší. Důležité je pouze to, zda chcete a můžete.” říká Denis. Do budoucna plánuje pokračovat v organizování benefičních akcí a inspirovat ostatní k dobročinnosti. Jeho vize zahrnuje budování silné komunity lidí, kteří sdílí stejné hodnoty a pomáhají formovat filantropii u každého. Řídí se heslem „Usměj se, sluší Ti to.”

Na benefičním večeru, Prosecco Gala n.5,  Denis Tureček oznámil nadcházející filantropickou událost „Přidej se k nám”, která se bude konat 5. prosince 2026. Velkolepá událost v O2 Areně, pod taktovkou Michala Davida a za účasti předních českých kapel, sólových umělců a filharmoniků má ambici vybrat rekordní částku z jednodenní charitativní akce v ČR. Vybrané prostředky budou rozděleny mezi deset nadací, které se zaměřují na zlepšení života těch, ke kterým byl osud nepříznivý.

Foto: Renata Botošová, Adrian Breitfeld