Již po desáté vyšli senioři z Centra RoSa na červený koberec, aby společně předvedli oblečení inspirované pohádkami Tisíce a jedné noci. Necelá třicítka zralých modelek a modelů 60+ oblékla pohádkové oblečení doplněné o šperky a čelenky. K vidění byly také střevíčky poseté broušenými kamínky. Na červený koberec se vydal současně patron přehlídky, herec Miroslav Etzler, který doprovodil nejstarší modelku Radmilu Janíčkovou (94). Akce začala v zahradě RoSy ve 14 hodin a vstup byl pro veřejnost zdarma.

Akce, která se letos dočkala jubilejního desátého ročníku ukazuje, že i senioři mají zájem se hezky upravit a společensky se setkávat. Nejstarší modelka Radmila Janíčková (94) vyšla na červený koberec poněkolikáté a pro letošní rok si pořídila speciální šaty. Už loni avizovala, že hodlá chodit jako modelka do sta let, protože byla celý život aktivní. „Do 75 let jsem pracovala a do 88 řídila auto. Pohádky jsem už četla svým čtyřem vnoučatům, dvěma pravnoučatům a teď v září se těším na třetí pravnouče. Pohádky do života patří a vzhledem k tomu, že jsem celý život pracovala v porodnictví, dá se říct, že jsem každý den byla přítomna malému zázraku,“ říká paní Radmila Janíčková k tématu pohádek.

Modely a modelové předvedli oblečení Fashion Charity Shop i svoje vlastní inspirované tématem pohádek Tisíce a jedné noci v kombinaci s čelenkami, náhrdelníky a náramky Preciosa. K vidění byly na místě také střevíčky poseté broušenými křišťálovými kameny. Moderátorem odpoledne byl Vojtěch Efler.

Patron jubilejní módní přehlídky v RoSe, herec Miroslav Etzler prozradil, že už jednou na přehlídce byl, nicméně móda kráčí mimo něj. „Preferuji pohodlnost a přírodní materiál. Na červený koberec se ale těším, zaujalo mě téma. Pohádky jsou totiž nejpravdivější zobrazení dobra a zla. Mám je rád od dětství do teď,“ upřesňuje oblíbený herec a dodává, že své prarodiče bohužel nepoznal: „Nebyl jim souzen dlouhý život, bohužel si je nepamatuji. Myslím, že senioři jsou pro okolí skvělí a děti, které nemají babičky a dědečky, jsou ochuzené,“ uzavřel.

Módní přehlídky v Centru RoSa patří k vyhledávaným akcím. „Když jsme se před deseti lety rozhodli, že zorganizujeme módní přehlídku seniorů, byl to takový pokus. Akce ale rostla, přidala se k nám řada partnerů a dnes je to profesionální akce, kterou prošli desítky seniorů a řada osobností kulturní scény. Všichni dohromady si to v létě vždy velmi užijeme a já všechny zvu, aby se přišli podívat, jak jsou senioři aktivní a umí se bavit,“ říká Anna Ježková, zakladatelka Rezidence a Centra RoSa.

Záštitu na akci poskytla radní městské části Praha 8 Mgr. et Mgr. BcA. Jana Solomonová.

V Rezidenci RoSa bydlí senioři, kteří si chtějí zachovat aktivní způsob života do co nejvyššího věku. RoSa jim nabízí bezpečné bydlení se službami, které potřebují, ale zároveň mají soukromí svého bytu. Součástí RoSy je také Centrum a divadlo, které jsou otevřené také veřejnosti. Každý den si mohou senioři i lidé z okolí vybrat z bohatého programu pro všechny generace. Nechybí v něm mimo jiné vzdělávání, zdravotní cvičení, trénování paměti, přednášky, koncerty výstavy a mnoho dalšího. V RoSe funguje také řada služeb – kadeřnictví, masáže, praktický lékař, obchod, kavárna a restaurace. Před dvěma lety otevřela své brány také Rezidence RoSa v Liberci.

Zdroj a foto: www.rezidencerosa.cz a www.centrumrosa.cz