Nekorunovaná královna slovenské pop-music a na Slovensku nejpopulárnější a nejúspěšnější zpěvačka Marika Gombitová připravila pro své příznivce opravdu velkou novinku. Po dlouhých letech čekání přichází s novou autorskou skladbou, která okamžitě zaujala výjimečné místo v Maričině repertoáru. Píseň Fantóm srdca překvapí současným soundem, který jí dodal mastering v legendárních londýnských studiích ABBEY ROAD, a opět posouvá její tvorbu i trochu jiným směrem.

Marika Gombitová, která je na hudební scéně od roku 1976, kdy začínala ve skupině Modus a postupně se stala respektovanou zpěvačkou s neohroženým postavením, si velmi dobře uvědomuje, že své fanoušky, kteří dlouho čekali na novou autorskou skladbu, nemůže zklamat. „Hudba je můj život. I když se může zdát, že to bylo jinak, opravdu jsem dlouho a velmi toužila po tom, abych mohla mým fanouškům opět prezentovat svou novou tvorbu. Od předchozí autorské skladby Prosba už uplynul dlouhý čas a já mému publiku ze srdce děkuji, že mi je nejen věrné, ale že je i tak trpělivé. Zároveň jsem nesmírně ráda, že nadešel správný čas naplnit očekávání a představit svou novou skladbu Fantóm srdca,“ prozradila Marika Gombitová. Nová skladba Fantóm srdca přináší všechno, na co jsou Maričini fanoušci už roky zvyklí – kvalitní hudbu, silný text s vysokou výpovědní hodnotou a jedinečný pěvecký projev, který léty zraje.

9134d83210712-obrazek.jpg

Autorkou hudby k novince je sama Marika, text napsal její dvorní textař Kamil Peteraj. „Tuto písničku jsme s Marikou měli v hlavě posledních pár let a jsem opravdu rád, že teď přišel ten správný čas a že se Fantóm srdca dostává i k posluchačům. A já věřím a doufám, že si s Marikou ještě uděláme radost i dalšími novými písničkami,“ prozradil Kamil Peteraj, pro kterého jde o návrat k autorské spolupráci s Marikou Gombitovou po dlouhých třiceti letech. Jejich společné písničky totiž naposledy vznikly v roce 1994 pro zatím poslední studiové album Mariky Gombitové, které dostalo název Zostaň.

A jak vnímá práci na nové skladbě Marika? „Stejně jako ke každé mé skladbě i k této jsem přistupovala s obrovským respektem. Výsledná podoba Fantóma srdca vznikla spojením několika hudebních nápadů. Ve finále ji Kamil Peteraj jako vždy skvěle otextoval. Chtěla jsem, aby v ní bylo poznat můj autorský rukopis, avšak zároveň jsem jí toužila dodat moderní sound, a proto jsem byla velmi potěšena, že konečná podoba písně se mixovala v prestižních londýnských studiích Abbey Road.“

Skladba se dostává do éteru v červnu 2024. Děje se tak po dlouhých 24 letech od chvíle, kdy Marika v roce 2000 naposledy prezentovala svou autorskou skladbu Prosba. Po návratu na koncertní pódia se legendární zpěvačka a skladatelka se skladbou Fantóm srdca definitivně vrací na scénu i s novou tvorbou.

582fe5e064484-obrazek.jpg

Ke skladbě Fantóm srdca vznikl působivý videoklip, který má v těchto dnech svou premiéru (najdete ho na oficiálním YouTube kanálu Mariky Gombitové). S tvůrcem videoklipu – 3 D animátorem Martinem Vierikem, Marika spolupracovala i během pražských koncertů v O2 aréně. Jednotlivé inovativní projekce z obou vystoupení si získaly uznání nejen fanoušků, ale i hudebních publicistů. „Spolupráce s Marikou je opravdu výjimečná a skvělá. Hned po koncertech, na které jsme s Filipem Krekáčem připravovali projekce, Marika vyslovila přání spolupracovat s námi i v budoucnu. A tak mě velmi potěšilo, když mi svěřila tvorbu videoklipu ke skladbě Fantóm srdca. Protože jde o moderní skladbu, zvolil jsem hranou 3 D formu. Během celého procesu jsme s Marikou úzce spolupracovali a absolvovali několik konzultací, aby výsledný videoklip dokonale vystihl její představu,“ řekl Martin Vierik.

Zajímavostí skladby je, že úplně první premiéru už má za sebou – Marika ji spolu s další novinkou Stúpanie nejprve živě zazpívala v lednu na vyprodaných koncertech v pražské O2 aréně. A nyní ji spolu s novým videoklipem prezentuje ve studiové verzi.

Marika Gombitová vydala během dosavadní kariéry devět studiových alb a mnoho kompilací. Je držitelkou několika prestižních ocenění – Žena 21. století, Slovenka roku, Mimořádná cena Křišťálového křídla a mnoha dalších. Dosud je jedinou ženou, které jako autorce písniček udělili Mimořádnou cenu SOZA. Celkem Marika nazpívala 237 skladeb, z toho u 66 je autorkou hudby. Je důkazem, že píseň se dá nejen zazpívat, ale osobitou interpretací i prožít.

A jak Marika vidí svou hudební budoucnost? Budou po Fantómovi srdca následovat další nové skladby„Nerada dávám plané sliby, avšak pokud vše dobře dopadne, v létě bych měla ve studiu nazpívat svou druhou autorskou novinku – píseň Stúpanie, která měla také koncertní premiéru ve vynikající atmosféře v pražské O2 aréně. Následně bych ji na podzim chtěla opět prezentovat v éteru,“ dodala s nadějí Marika Gombitová.

Marika Gombitová Facebook: https://www.facebook.com/MarikaGombitovaOfficial
Marika Gombitová Instagram: https://www.instagram.com/marikagombitovaofficiall/

f882ca42780b0-obrazek.jpg