Společnost HONOR, nejrychleji rostoucí značka chytrých telefonů v Evropě, dnes na slavném pařížském závodišti Hipódromo de París-Longchamp představila řadu HONOR 200. Na akci, které se zúčastnilo přes 800 zástupců médií a partnerů z celé Evropy, společnost HONOR potvrdila, že řada HONOR 200 bude v Evropě dostupná téměř okamžitě, přičemž předprodej začíná již dnes. Model HONOR 200 Pro tak poprvé vstupuje i na český trh.

Hlavním tématem keynote byly detaily o spolupráci se Studiem Harcourt, legendárním pařížským portrétním foto studiem, kterou nedávno představil generální ředitel společnosti HONOR Device Co, Ltd. George Zhao. V rámci svého závazku neustále pracovat na inovacích navázal produktový tým společnosti HONOR úzkou spolupráci s odborníky z foto Studia Harcourt, společně analyzovali tisíce snímků a vyvinuli jedinečnou technologii HONOR AI Portrait Engine. Díky spojení odborných znalostí a uměleckých dovedností Studia Harcourt se špičkovými možnostmi umělé inteligence platformy HONOR je smartphone HONOR 200 Pro schopen perfektně využívat světlo a stín tak, aby měl výsledný portrétní snímek kvalitu jako od profesionálů.

Jsme hrdí, že s řadou HONOR 200 přinášíme do Evropy dokonalé spojení uměleckosti a technologie, a tím umožňujeme každému fotit portrétní fotky na úrovni profesionálního studia,“ řekl Tony Ran, prezident HONOR Europe. „Pořídit si portrét ve studiové kvalitě nebylo pro mnoho lidí dosud možné, nyní ale řada HONOR 200 nastavuje nový standard a do kapsy vám dává profesionální foto studio. Tento dosud nevídaný úspěch v oblasti technologie AI je nejen ukázkou odhodlání značky HONOR pracovat na inovacích, ale také podtrhuje naši nekončící snahu dosáhnout dokonalosti v oblasti fotografie na mobilní telefon.“

DAVID PLAS PHOTOGRAPHY

K dalším klíčovým novinkám ohlášeným na akci patří spolupráce s renomovaným portrétním fotografem Rankinem, který se proslavil ikonickými snímky známých osobností, jako byla Alžběta II., David Bowie nebo Kate Moss. Další podrobnosti o tomto partnerství zazní příští týden, v náznacích se ale hovořilo o potenciální letní akci v Londýně.

Hosté měli na akci možnost si novou řadu HONOR 200 vyzkoušet na vlastní kůži v interaktivních zážitkových zónách a pop-up portrétních studiích, které poskytlo přímo Studio Harcourt.

Mistrovství studiové portrétní fotografie Harcourt pro chytré telefony

DAVID PLAS PHOTOGRAPHY

Nejdůležitějšími nástroji při fotografování portrétů jsou světlo a stín. Model HONOR 200 Pro, který byl uvedený na trh společně s modelem HONOR 200, je vybavený pokročilým hardwarem a pečlivě vyvinutým softwarem s umělou inteligencí, který rozpoznává i ty nejjemnější nuance osvětlení. HONOR 200 Pro má navíc 50MPx hlavní portrétní fotoaparát se snímačem Super Dynamic H9000, který umožňuje pořizovat působivé snímky s dokonalou rovnováhou světla a stínů i v náročných světelných podmínkách. Díky podpoře technologie 4-in-1 pixel binning s velikostí pixelu 2,4 μm mohou uživatelé zachytit složité detaily na snímcích i při slabém osvětlení. Kromě toho je HONOR 200 Pro vybavený 50MPx portrétním teleobjektivem a přizpůsobeným teleobjektivním snímačem od společnosti Sony. Disponuje také lepší schopností snímání světla, což zajišťuje jasné a věrné zachycení vzdálených objektů včetně detailů.

HONOR 200 Pro posouvá portrétní fotografii na novou úroveň díky výkonné technologii HONOR AI Portrait Engine. Studio Harcourt má za sebou práci na portrétech mnoha legend, od Rogera Federera až po jordánskou královnu Raniju, a je tak synonymem nadčasových portrétů a mistrovství vizuálního vyprávění skrze hru světla a stínu.

HONOR AI Portrait Engine vystihuje řemeslné umění Studia Harcourt, rozumí estetickému fungování světla a stínu a umožňuje tak uživatelům chytrých telefonů pořizovat bez námahy jedinečné a výrazné portréty.

Společný tvůrčí proces zahrnoval rozsáhlé bádání více než 20 odborníků na fotografování ze Studia Harcourt a společnosti HONOR, které trvalo více než rok. Tým analyzoval přes 1 000 scén a miliony datových sad, čímž zajistil, že klasický styl typický pro Studio Harcourt lze zachytit i na fotkách z chytrých telefonů. Trojitý 50MPx portrétní fotoaparát navíc obsahuje vylepšený algoritmus domény HONOR RAW, který vytváří vyvážené portréty, jež zvládají expozici ve světlých oblastech a zároveň zachovávají složité detaily v tmavších světelných podmínkách.

Inovativní displej Eye Comfort pro pohodlí při delším používání

V souladu se závazkem značky HONOR přinášet inovace orientované na člověka je HONOR 200 Pro vybaven 3840Hz bezrizikovým stmíváním[1], což potvrzují certifikace TÜV Rheinland Flicker Free Display a TÜV Rheinland Full Care Display. Pohodlí pro oči i při delším používání zajišťuje v řadě HONOR 200 také funkce Natural Tone 2.0, která optimalizuje gradient teploty barev displeje na základě okolního světla, a AI Circadian Night Display. Ta využívá umělou inteligenci k chytrému nastavení teploty barev obrazovky, aby došlo k regulaci modrého světla, a v noci přechází na nastavení, které podporuje tvorbu melatoninu zlepšujícího kvalitu spánku. Řada HONOR 200 kromě toho podporuje funkci Adaptive Dimming, která upravuje jas obrazovky na základě vnějšího světla a používaných aplikací, čímž zajišťuje pohodlnější sledování displeje. Díky 1,5K plovoucímu displeji[2], který je zaoblený na všech čtyřech stranách, a špičkovému jasu HDR 4000 nitů[3] nabízí řada HONOR 200 vynikající viditelnost obrazu i v těch nejnáročnějších podmínkách, jako je například přímé sluneční světlo.

Vylepšený výkon hardwaru pro bezproblémové připojení

HONOR 200 Pro je vybavený velkou 5200mAh[4] křemíkovo-uhlíkovou baterií, která umožňuje až 61[5] hodin nepřetržitého streamování hudby na jedno nabití. Pro maximální produktivitu uživatelů má HONOR 200 Pro i výkonné funkce pro rychlé nabíjení. Díky bleskurychlému adaptéru 100 W HONOR SuperCharge[6] a bezdrátovému 66 W HONOR SuperCharge[7] se zařízení dá plně nabít za pouhých 41 minut[8], takže jde o ideální zařízení pro velmi aktivní uživatele, kteří jsou neustále v pohybu. HONOR 200 Pro také poskytuje působivou 12GB paměť a velkou 512GB úložnou jednotku, která umožňuje ukládat data téměř bez omezení.

HONOR 200 Pro je vybavený robustním procesorem Snapdragon 8s Gen 3 a dosahuje taktovací frekvence procesoru až 3 GHz, což zaručuje bezproblémové vykreslování grafiky a odezvu v reálném čase. Díky systému MagicOS 8.0 nabízí HONOR 200 Pro inteligentní uživatelské prostředí obohacené o řadu inteligentních funkcí s umělou inteligencí. Systém MagicOS 8.0 v modelu HONOR 200 Pro nabízí také funkce, jako jsou Magic Portal, Magic Capsule a Magic Ring, které zefektivňují digitální interakce uživatelů.

HONOR 200 Lite: všestranný systém tří fotoaparátů pro zachycení každého okamžiku

HONOR 200 Lite je vybavený výkonným systémem trojitého fotoaparátu a vyniká v oblasti portrétní fotografie, díky čemuž s ním mohou uživatelé pořizovat úžasné snímky s výjimečnými detaily. Systém se skládá ze 108MPx hlavního fotoaparátu s clonou f/1,75 a režimem HIGH-RES, 5MPx širokoúhlého a hloubkového fotoaparátu a 2MPx makrofotoaparátu. Přední 50MPx fotoaparát disponuje selfie světlem, které vytváří umělecký světelný efekt. HONOR 200 Lite se může pochlubit i působivým 6,7palcovým Eye-comfort AMOLED displejem s bezrizikovým 3240Hz PWM stmíváním a špičkovým HDR jasem displeje 2000 nitů, 8GB RAM a 256GB velkým úložištěm a výjimečnou odolností.

Barva, cena, dostupnost

HONOR 200 Pro s elegantním designem inspirovaným přírodou je u nás k dispozici ve dvou barevných provedeních[9], Moonlight White a Black, zatímco HONOR 200 v barvách Emerald Green a Black. HONOR 200 Pro 12 GB / 512 GB je v prodeji za doporučenou cenu 19 990 Kč, HONOR 200 8 GB / 256 GB za 14 990 Kč. Oba modely je možné od 12. do 30. června 2024 předobjednat a získat tak několik výhod: kód HONOR2500 se slevou 2500 Kč, nabíjecí adaptér 100 W zdarma v hodnotě 899 Kč a chytré hodinky HONOR Choice Watch v hodnotě 2 290 Kč jako dárek. Po dobu 6 měsíců je navíc zdarma možná výměna displeje.

Model HONOR 200 Lite je v Česku k dispozici ve dvou barevných provedeních: v zelené Cyan Lake a v černé Midnight Black. Na český trh vstoupil 1. června 2024 za doporučenou cenu 7 990 Kč, navíc s dárkem v podobě adaptéru HONOR SuperCharge v hodnotě 599 Kč. K dispozici je i slevový kupon, se kterým lze HONOR 200 Lite pořídit ještě o 1000 Kč levněji.

Další informace o značce HONOR najdete na oficiálních webových stránkách: www.honor.com/cz