Příběh dvou sourozenců, kteří vybudovali úspěšnou módní značku, už dnes zná téměř každý. Jejich modely jsou k vidění na desítkách známých osobností a obdivovat je můžete nejen v Čechách, ale i na Slovensku na všech prestižních společenských událostech. Naposledy si získali důvěru například u zpěvačky Lucie Bílé nebo Marka Ztraceného, které oblékli přímo na předávání hudebních cen Český slavík 2023. Jejich modely ale jste ale mohli zaregistrovat například i na Dagmar Havlové. Na filmový festival v Karlových Varech oblékli hokejovou hvězdu Davida Pastrňáka a v jejich šatech se objevila třeba i Charlotte Gottová. 
 


Tento rok je ale pro atelier Poner velmi výjimečný. V rámci oslav deseti let své existence přichystali návrháři něco jedinečného. Fashion show v circusovém šapitó „Tímto velkolepým večerem jsme chtěli především poděkovat všem, kteří nás na naší cestě provázeli a provází. Naší přehlídkou budeme vyprávět náš příběh“ říká Jakub Poner. „Bez našich věrných klientek, bez rodin a přátel, bychom si svůj sen jen těžko splnili, takže velké poděkování všem, “ dodala Nikol.
 
Circusové šapitó bylo beznadějně vyprodané a s každým dalším dnem se hlásilo více a více lidí. A není se čemu divit. Nebyla to jen obyčejná módní přehlídka, jak jste zvyklí u většiny módních návrhářů. Byla to prostě show se vším všudy. Ve spolupráci s Czech Cabaretem vznikl nádherný téměř hodinový program, v němž se představilo mnoho tanečnic a akrobatů ve velkolepých kostýmech. A i díky sestrám Nikol Prokešové a Felicitě Viktorii, které se ujaly té kreativní části, vznikl ojedinělý koncept.
 
Na mole se představilo téměř 40 modelek a 1 model, zpěvák a majitel pěvecké školy Jaro Smejkal, kterého jsme v této roli už mohli vidět. „Bylo mi radostí a ctí se objevit na mole právě ve značce Poner na tak velkolepé show mezi tak krásnými ženami. Tento večer určil zcela novou podobu české fashion scény. Velká poklona“. Mezi modelkami jste mohli poznat například současnou Miss Word Krystynu Pyzsková, která jako jediná vynesla svatební šaty. „Základem šatů je tvarovaný prodloužený korzet, materiál šatů je hedvábný taft, korzet je vyšívaný tvarovanými květy s křišťály“ přiblížil Jakub Poner. Na mole zazářila v krásných žlutých šatech s nabíranými rukávy také Miss World Taťána Kuchařová, která už tak často přehlídky nechodí. 
 


Velmi speciální model byl vytvořen i pro Nikol Švantnerovou, která sourozence provází a podporuje již několik let. „Šaty byly obdobou těch, co Nikol vynesla prvně. Jsou vyrobeny z křišťálu a celé ručně sešívané, doplněné o ruční výšivky z hedvábného tylu. Šaty byly velmi náročné, pracovalo na nich několik lidí cca 120 hodin,“ prozradil Jakub. „Já jsem si show užila maximálně. Na Ponerovi jsem strašně pyšná, jsem s nimi od první přehlídky, která se konala v malém pražském baru. A teď? Teď si postavili vlastní šapitó na Letné? Je to neskutečné sledovat. Jen mě mrzí, že jsem to neviděla jako divák. Měla jsem tu možnost vynést na circus show ty ikonické šaty, které vzbudily tenkrát opravdu velký rozruch. Byla to jejich vylepšená verze a nejraději bych se tam v nich procházela ještě teď,“ říká Nikol.  
 
Přehlídky byly rozděleny do třech vstupů. Začínalo se spodním prádlem, a to právě proto, že příběh značky Poner u kostýmů pro tanečnice a plavek před deseti letech začínal. „Šili jsme po nocích, moc jsme nespali, byla to fajn zkušenost, ale my chtěli víc. A stále chceme,“ směje se Jakub.
 
V dalším bloku byla představena móda na denní nošení a třetí část byla věnována večerním a svatebním šatům. Na přehlídce jste také mohli zaznamenat nový merch, který byl speciálně vytvořen pro cirkusovou přehlídku, a to v limitované kolekci. Ilustrace pro Poner Circus vytvořila Barbora Balgová, jejíž práci můžete vidět v českých, ale i světových kampaních u těch nejznámějších značek.
 
Nezapomenutelný moment byl jistě ten, kdy celou přehlídku zahajovala zpěvačka Martina Pártlová, což bylo příjemné překvapení pro všechny. A vypadalo to, že si to opravdu užívala nebo? „Byla to skvělá show plná nádherných šatů, holek a tanečníků. Moc jsem si to užila a taky jsem byla ráda, že jsem to přežila ve zdraví a neudělala Pepovi ostudu. Očekávám teď nabídky od světových návrhářů,“ říká se sobě vlastním humorem Martina. Po dlouhé době jste také na stagi mohli vidět krásnou Simonu Krainovou, která snad zastavila čas. Dlouhé černé sametové šaty jí sedly naprosto perfektně

Na mole jste mohli vidět i další modelky: Karolína Mališová, Adéla Štroffeková, Taťána Makarenko, Justýna Zedníková, Natálie Kočendová, Klára Rychtaříková, Tereza Budková nebo například Nikol Uhlířová. Jednou z hlavních hvězd byla bezpochyby Veronika Kopřivová. Právě její šaty byly zlomovým bodem v kariéře Nikol a Jakuba. „Tenkrát je vynesla na filmovém festivalu v Karlových Varech. Na červeném koberci se objevila po boku Jaromíra Jágra, který byl jejím někdejším přítelem,“ vzpomíná Nikol s Jakubem. 
Ne vždy je součástí fashion show pěvecké vystoupení, tady jsme se ale dočkali. Monika Bagárová, Elis Mráz a Olga Lounová zazpívali song Lady Marmalade a i Honza Bendig se svými tanečníky vyšvihl jako vždy suverénní výkon a rozproudil tak celý circus. Tahle show byla pro něj i jakýmsi společenským návratem po událostech posledních týdnů. „Ponery znám už pár let, vždy jde o moc hezkou spolupráci. Ušili mi i super sako do videoklipu s Lucií Bílou. Přeji jim vše nej do dalších let.
 
Mezi diváky se objevili například Dagmar Havlová, Andrea Verešová, Eva Perkausová, Nela Slováková, skupina Holki, Stanislava Lučková, Dominika Myslivcová, Debbie Brown, Veronika Biasol, Tomáš Ujfaluši, Eliška Dospivová, Roman Kufa a další…
Mezi hosty měl být i dlouholetý fanoušek ateliéru Poner David Pastrňák, bohužel ale musel odletět do zahraničí, a tak všem přítomných nahrál alespoň zdravici a popřál, ať se show podaří alespoň takto na dálku. „Ahoj, tady David Pastrňák, moc mě mrzí, že tady tu módní přehlídku od našich nejlepších módních návrhářů dnes nezvládnu, ale chci vám tímto videem poslat alespoň pozdrav. Věřím, že si užijete krásný večer, čeká na vás krásný program a já se těším, až to všechno uvidím na videích. Mějte se hezky.“
 
Sourozenci Ponerovi se také rozhodli podpořit Nadaci ego, která dává možnost rozvíjet talent dětí z dětských domovů a podpořit je mohl také každý příchozí. „Je hezké podpořit děti, které mají talent, ale třeba ne prostředky na to, aby dělali, co je baví, co jim jde. Jsme rádi za spolupráci a vděčni vám všem, kdo na našem večeru Nadaci Ego přispěl,“ dodala Nikol.
 
Hudby se ujal náš nejlepší hudební skladatel Karel Havlíček a moderace Veronika Farářová, která sourozence pamatuje již od samých začátků. „Pamatuji si, když jsem před deseti přišla coby novinář do ateliéru a oni sháněli telefonní čísla na celebrity. Prostě je začali obvolávat a nabízet své služby. Jsou důkazem toho, že když se chce, tak to jde. Bylo mi ctí moderovat již několikátou jejich přehlídku a být součástí týmu i produkčně.“
 
„Tahle přehlídka rozhodně předčila všechna naše očekávání, nikdy by nás nenapadlo, že se někdy uděláme tak velkou a krásnou akci. Stále ještě vstřebáváme dojmy. Zatím nám chodí jen samé pozitivní ohlasy, což je neuvěřitelné. Dokonce po nás lidé chtějí, abychom to celé zopakovali,“ říkají Ponerovi s tím, že takto velká akce prý bude až nejdřív za pět let, ale kdo ví…

www.ponerofficial.cz Instagram: poner_official