Na tenhle dětský den rodiny s dětmi v Chomutově hned tak nezapomenou! V podstatě celou sobotu prožily děti různými hrami a sportem. Park u městského divadla zaplnily sportovní trenažery, hokejové branky, puky, hokejky a míče, ale třeba také basketbalové koše nebo figuríny, na kterých si děti mohly vyzkoušet některé druhy první pomoci. Už tak skvělou akci uspořádanou koalicí PRO-Jindřicha Rajchla jako oslavu Mezinárodního dne dětí, ještě zpestřili hosté ze světa sportu a filmu. Hokejista Vladimír Růžička, fotbalista Václav Němeček, mistr ČR v BMX Radek Rydl, herci Kateřina Bláhová a Zdeněk Godla.

Program dětského dne zahrnoval širokou škálu aktivit, které si užily jak děti, tak i dospělí. Návštěvníci měli možnost aktivně se zapojit do basketbalu, florbalu, nácviku a ukázek bojových sportů s mistrem ČR v brazilském Jiu Jitsu a v MMA Jiřím Mravcem, účastnily se rytířské stezky, skákání v pytli, hodu míčků na cíl a mnoha dalších aktivit. Pro děti byly připraveny také veslařské trenažéry, BMX show, malování na obličej nebo skákací hrad.

„Velmi mě těší tak velká účast dětí, které se zapojily do soutěží,“ hodnotil sportovně kulturní den pro děti Vladimír Růžička, legendární kapitán z Nagana a aktuálně také kandidát do voleb do Evropského parlamentu /kandidát PRO jako nestraník/. „Děti byly skvělé, vůbec se nezdráhaly se chopit hokejky a zahrát si se mnou.“ S Václavem Němečkem, bývalým fotbalovým záložníkem, si děti pro změnu zahrály fotbal. S oběma sportovci se potom nejen děti, ale i jejich rodiče hojně fotili.

A společnému fotografování nebo autogramiádě neunikli ani hosté ze světa filmu: Kateřina Bláhová a Zdeněk Godla. Půvabnou herečku ohromila především BMX show a společně se Zdeňkem Godlou, později také s Jindřichem Rajchlem posloužila jako „živá překážková dráha“ pro jezdce na kole. „Přiznám se, že ve mně byla malinkatá dušička, když se ten pán na kole blížil. Představa, že skok nezvládne a spadne na nás, mě doslova děsila, na druhou stranu jsem věřila, že taková věc by se na akci plné dětí stát nemohla. Byl to velký vnitřní boj a nebýt toho, že vedle mě ležela mužská psychická opora, možná bych to vzdala…“ Za tenhle výkon si Kateřina Bláhová vysloužila velký potlesk od diváků, a také od samotného mistra BMX show Radka Rydla.

Lídr koalice PRO-Jindřich Rajchl byl s hojnou účastí rodin s dětmi velmi spokojen. „Jsem opravdu moc rád, že jsme mohli touhle akcí přispět nejen k dětské radosti, ale také zdraví dětí. Naše koalice totiž klade velký důraz na podporu zdravého a aktivního životního stylu. Jsme tedy nadšeni, že jsme mohli dětem nabídnout den plný sportu a zábavy. Vidět úsměvy na tvářích dětí a jejich rodičů je pro nás tou nejlepší odměnou. Navíc já sám jako rodič vím, že společně strávený čas rodičů s dětmi při zábavných nebo sportovních aktivitách utužuje rodinu.“ potvrdil Jindřich Rajchl to, o čem se na aktivní oslavě Dne dětí hovořilo. Dětský den v Chomutově se tak setkal s velkým úspěchem a pozitivními ohlasy všech zúčastněných. Zatímco rodiče ocenili širokou škálu aktivit, děti si užily den plný pohybu, zábavy a odměn za své výkony. Tato akce ukázala, jak důležité je podporovat zdravý a aktivní životní styl již od raného věku, a zároveň společné rodinné aktivity.

Zdroj: Eva Fiderická, PR a tisková mluvčí PRO